Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Vodicama

Uhićen bjegunac Ivan Makijanko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenik Ivan Makijanko koji je pobjegao iz zadarskog zatvora lociran je na području Vodica, a ubrzo i uhićen.

Ivana Makijanka (22), bjegunca iz zadarskog zatvora, policija je opkolila u Vodicama, a potom ga nakon dva i pol sata pregovora - uhitila. Policiji je, doznaje se, predao i pištolj koji je nosio sa sobom. Neslužbeno se doznaje da je bjegunac uspio probiti policijsku blokadu u Njivicama, ali ga je dočekala druga na rotoru u Vodicama.

Pročitajte i ovo Bijeg iz zatvora skriva se po šumama VIDEO Nevjerojatan bijeg: Ubojica izveo filmski potez i nestao iz zatvora Slika nije dostupna 'S njim nije bilo problema' Upravitelj zatvora o bijegu zatvorenika: 'Nije bilo propusta!'

Policija je bjegunca koji se tijekom cijelog dana oglašavao na društvenim mrežama gdje je odavao dojam da se nalazi u Zagrebu, uhitila u18:42 sata.

Trenutačno se nalazi u prostorijama prometne policije u Vodicima, gdje će biti kriminalistički obrađen. Policajci će ga sprovesti u zatvor u Zadru, a nakon toga će ga uprava za zatvorski sustav odvesti u bolnicu u Zadar. Postoji mogućnost da ga odvedu u zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje će prvo utvrditi u kakvom je zdravstvenom stanju.

Zdravstveno stanje bjegunca teško, zbog loma vratnog kralješka.

Mladi bjegunac se predao nakon pregovora s policijom, koja ga je okružila na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Vodice. Više od dva sata mladić je sjedio u automobilu, a tražio je i nazočnost novinara. Priveden je do okončanja obrade, a potom će biti vraćen u zatvor.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor rekla je ranije danas da je prisilno zaustavljen automobil u kojem je, kako pretpostavljaju, bjegunac iz zadarskog zatvora.

Policija je već ranije potvrdila da je Jadranska magistrala na ulazu u Vodice zatvoren, a policajci su ondje u pancirkama.

Neslužbeno se doznaje da se želio predati tijekom popodneva.

Upravitelj zatvora o bijegu zatvorenika: 'Nije bilo propusta!'

Pobjegao prošlog tjedna

Ivan Makijanko, prošlog je tjedna pobjegao iz zadarskog zatvora, a na Facebooku je novinarki Zadarskog lista napisao da se nad zatvorenicima iživljava policija.

Makijanko se u zatvoru onesvijestio, a s prelomom kralješka dovezen je bolnicu. Nakon što se probudio, skočio je kroz prozor, pet metara od zemlje. Ozlijeđen je trčao 500-tinjak metara, a potom ukrao skuter kojim je sat vremena vozio do Biljana Gornjih u blizini Benkovca. Ondje je ukrao Audi A4 u kojem je bio ključ u bravi.

U zatvoru zbog razbojništva

Ravnatelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić rekao je kako je odbjegli zatvorenik u kaznionicu stigao krajem srpnja zbog razbojništva, a tamo je dobio i određena zaduženja te da s njim nije bilo nikakvih problema.

Na pitanje je li bilo dovoljno da zatvorenika u bolničkoj sobi čuva jedan policajac, ravnatelj zatvora odgovara kako nije bilo potrebe za više s obzirom na okolnost, puknuće kralješka i nošenje ovratnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene