Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napustio ih velik broj pacijenata

Bizovačke toplice: Proglašen stečaj, radnici prekidaju štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proglašen je stečaj Bizovačkih toplica što znači da radnici prekidaju štrajk započet u utorak i nastavljaju s radom.

Zbog štrajka, u teškoj se situaciji našlo 10 medicinskih sestara Lječilišta na koje je pala briga oko čišćenja, pranja rublja i posluživanja hrane za 80 pacijenata. Lječilište je tvrtka kći Bizovačkih toplica.

>> Voda došla do grla: 'Ne možemo više, djeca su nam gladna!'

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Bez dogovora VIDEO Pogledajte reakciju Beroša kada ga je novinarka Nove TV pitala o aferi u OB-u Sisak: "Što bi značio moj razgovor s ravnateljem?" Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Mizerno povećanje plaće za 3 posto'' Anica Prašnjak za Dnevnik Nove TV: "Situacija je alarmantna, nedostaje najmanje 10.000 medicinskih sestara"

Djelatnicima Lječilišta, ali i toplica potporu je dao sindikat medicinskih sestara. 'Sindikat medicinskih sestara je došao dati podršku s tim da medicinske sestre imaju taj minimum poslova koje moraju obavljati, ne štrajkaju', kazala je Anica Prašnjak iz Sindikata medicinskih sestara.

Zbog štrajka je velik broj pacijenata posljednjih dana napustio Bizovac. 'Ja sam došla prvog, najprije su štrajkali medicinari koje odobravam, vratila sam se kući. Sad kad sam došla, sad štrajka hotel', kazala je pacijentica Nada Dračić. Toplice su u sto postotnom vlasništvu države, a prema istoj toj državi imaju dug od 122 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene