Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splićani danas svjedoče neugodnom iskustvu - diljem grada na ulicama i parkovima nailaze na "kotrljajuće" borove, osobito one manje. A bura je toliko jaka da, ne samo da otpuhuje ostavljene borove, već je otpuhala i auto na parkingu.


Naleti bure jačine do 140 km/h bili su prejaki za Smarta parkiranog u Karamanovoj ulici u Splitu. Automobil je sinoć bio uredno parkiran, no vlasnik/vlasnica se sigurno nemalo izenadio kada ga je jutros ugledao na nekom drugom mjestu - gdje ga je "parkirala" bura. A da šok bude još veći, za brisač je bila zakačena i kazna, piše Dalmacija News.

Vezani članci Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Jedan od najzanimljivijih meteoroloških fenomena ovih prostora: Kako nastaje bura i zbog čega je posebna? Jaka bura prevrnula kamion kod Paškog mosta (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Orkanska bura pokazala svoju snagu: Golemi teretnjak prevrnuo se poput igračke

Policajci su uredno ispisali kaznu i ostavili je, pitanje jest je li zbog prevelike brzine ili krivog parkiranja!? Stanarka Karamanove je poslala sliku, uz komentar da je vidjela kako bura "gura" auto jer je noćas dežurala zbog straha da joj bura ne "izbije" prozore. Fotografija je objavljena na popularnoj stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Borovi lete na sve strane

Odbačene novogodišnje borove bura raznosi o Splitu, svjedoče građani. Jedan takav mogao je izazvati probleme kada je sredinom dana doletio nasred Vukovarske ulice kod Higijenskog zavoda, piše Dalmacija News.

Danas ih građani pojačano odlažu uz kontejnere, a borovi zbog olujne bure "dobiju" noge. Diljem Splita na ulicama i o parkovima nalaze se "kotrljajući" borove, osobito one manje.

Stoga odložite borove na sigurniji način ili jednostavno pričekajte subotu, kada će bura značajno opasti u odnosu na trenutnu snagu.