Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio preko odvjetnika

Sanader: Uskoro se vraćam u Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor prekinula je trodnevnu šutnju o uhićenju bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića.

On, tvrdi, nije udarac stranci. No, sve je manje HDZ-ovaca koji korupcijske afere žele komentirati. Ne želi to ni Ivo Sanader kojeg smo kontaktirali preko odvjetnika. Tek poručuje: 'Uskoro se vraćam u Hrvatsku!'Jadranka Kosor, u mutnim poslovima za koje se sumnjiči Mladena Barišića, ne vidi štetu za stranku. 'Gledam sasvim uskostrančki. Najvažnije je u ovom trenutku što je dobro i što je važno za Hrvatsku. A za Hrvatsku i hrvatsku budućnost je dobro i važno beskompromisno se boriti protiv korupcije', rekla je premijerka.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Za Kosor nedodirljivih nema. Ali nema ni objašnjenja zbog čega je Vlada smijenila Damira Mihanovića iz Croatia osiguranja. On je progovorio o sastanku gdje je direktorima u Vladi naložena suradnja s Fimi Medijom.'To ja ne znam', prokomentirala je Kosor.

Hoće li se Sanader pojaviti na Povjerenstvu za Inu, još se ne zna Odnosom Vlade prema zviždaču nije zadovoljan ni predsjednik Josipović. 'Moramo razviti jedan moral kojim ćemo poštivati one koji su spremni sebe i svoju sigurnost ako baš hoćete izložiti radi općeg dobra', rekao je Josipović.

Sanader: Vračam se u Hrvatsku

Ivica Kirin i dalje izbjegava odgovoriti što zna o Fimi mediji s kojom je potpisao ugovor od 26 milijuna kuna. Šutnja aktualnog gradonačelnika Virovitice za oporbu je nedopustiva. 'Naprosto neka izađe pred medije i neka kaže o čemu se radi. Mi sada ne znamo kako će postupak završiti. Možda on je pod istragom, možda nije', smatra SDP-ovka Nada Čavlović Smiljanec.

Neprimjereno je i ponašanje saborskog zastupnika Josipa Đakića koji se jučer susreo s Kirinom, a na pitanje novinara o čemu su razgovarali, odgovorio je: 'To nije vaša briga'. O uhićenju prijatelja Barišića ne želi govoriti ni bivši premijer. Ivo Sanader poručio nam je preko odvjetnika Hrvoja Ladana: 'Uskoro se vraćam u Hrvatsku!'. Hoće li se pojaviti na Povjerenstvu za Inu? Još ne zna! 

>> 'Borba protiv korupcije je snažan mehanizam HDZ-a'

'Ja samo očekujem da to Povjerenstvo što je moguće prije završi sa svojim radom. Sa konkretnim zaključcima', rekla je Kosor. Konkretne zaključke oko Fimi medije još izvlači i USKOK. Sanadera tamo do sada nema ni među optuženima ni svjedocima za razliku od Barišićeva zeta Ante Despota. U njegovom stanu policija je pronašla 2 milijuna kuna, a kao bivši član uprave HEP-a i sam je potpisivao ugovore s Fimi medijom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene