Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor s Mislavom Bagom

Bernardić o stanju u SDP-u: "Nisam vođa pobune. Grbinu ne zamjeram ništa. Ni u ludilu mu neću podmetati"

Davor Bernandić - 1
Davor Bernandić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Bernandić - 1 Davor Bernandić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Davor Bernardić Davor Bernardić Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr Davor Bernandić Davor Bernandić Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Bernandić - 2 Galerija 1/4 >>
SDP će sutra održati prvu sjednicu novog Glavnog odbora stranke. Za predsjednika Peđu Grbina to će biti i veliki test ima li kontrolu nad Glavnim odborom.

Klub zastupnika SDP-a odbio je kadrovske promjene koje je predložio novi šef SDP-a Peđa Grbin. On je neizravno za tu pobunu optužio bivšeg predsjednika Davora Bernardića.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

A on pred sutrašnju sjednicu Glavnog odbora samo za Novu TV poručuje da je potrebno razgovarati te da nije vođa pobune.

"Ne, Peđa Grbin kao novi predsjednik SDP-a ima moju punu podršku. Ja ću svojim znanjem i iskustvom pomoći u daljnjem razvoju stranke. Ono što je nužno je u stranci nastaviti razgovarati. Bitan nam je dijalog i zajedništvo", rekao je Bernardić.

Na pitanje što mu zamjera, Bernardić je rekao da mu ne zamjera ništa. "Ja nikome ništa ne zamjeram. Predsjednik je poslao poruke zajedništa, da nema obračuna. Očekujem da će mu stranka dati punu podršku u kadroviranju. Ne bi bilo normalno da stranka odbije njegova kadrovska rješenja na Glavnom odboru, jer predsjednik mora imati podršku. Ne smije mu se događati ono što se meni događalo zadnje 4 godine", kazao je.

Komentirao je i promjene u Klubu i može li Grbin nešto napraviti bez većine u Klubu. "Što se tiče Kluba zastupnika, tu je situacija drugačija. Klub je funkcionirao kao tijelo gdje su se odluke donosile razgovorom i dogovorom. To je bila praksa i moja i Milanovićeva. Promjene se mogu dogoditi sa dijalogom, sa uvažavanjem", dodao je.

Na pitanje znači li to da Grbin o tome nije razgovarao s ljudima koje je želio promijeniti, Bernardić odgovara: "Dijalog je izostao, ali to je svima lekcija i upozorenje za buduće djelovanje. Stranka treba funkcionirati sa puno više dijaloga i kad su kadrovske promjene u pitanju. Mi nismo kao HDZ. Mi nismo mijenjali ljude bez njihove suglasnosti. Apeliram i pozivam na dijalog i zajedništvo", rekao je bivši šef SDP-a. 

Na pitanje hoće li podmetati novom šefu stranke, odgovara: 

"Ni u ludilu, dakle, ja ne želim da predsjednik SDP-a, novi predsjednik, prolazi ono što sam ja prolazio zadnje 4 godine. Prema tome, ima moju podršku za rad i tako ću se ponašati", rekao je.

U subotu ne očekuje buru. 

"Ja očekujem da Glavni odbor podrži sva kadrovska rješenja predsjednika stranke, jednostavno, sve ostalo drugo ne bi bilo normalno. Dakle da se provode stvari koje su se događale meni, kada su mi se podmetali klipovi", uvjeren je. 

Komentirao je i zadnje istupe predsjednika Milanovića. "Njegova retorika je nepromijenjena zadnjih godina koliko je u politici, sasvim sigurno je da za istupe ima veliku podršku u narodu. Svatko ima svoj stil. Ja odobravam stil u kojem nitko nema pravo reći kako bi se netko drugi trebao ponašati. Čim si u javnom prostoru moraš biti prihvatiti polemiku. Zašto ne bi Predsjednik RH imao pravo odgovoriti na javne prozivke koje su se dogodile u javnom prostoru?", zapitao se bivši šef SDP-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene