Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez objave datuma prosvjeda

Bivši ministar Vekić pozvao na ujedinjeni prosvjed branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić pozvao je da se udruže sve braniteljske udruge koje namjeravaju prosvjedovati.

Vekić je izjavio kako će njegova stranka Hrvatska straža raditi na udruživanju koje bi sve udruge skupilo u zajednički prosvjed. On je naglasio kako će sve udruge koje se pridruže ujedinjenim prosvjedima zadržati svoju pravnu osobnost i vodstvo. 'Ipak, udruga trebaju shvatiti da je to suvišno te se treba stvoriti jedna udruga čija će moć biti respektabilna i za vlast koja ubrzano slabi državnu moć', rekao je Vekić.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno" Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

>> Dedaković uz Kosor

>> Podrška Purdi: Prosvjed branitelja protiv 'pravnog terora'

Vekić je naglasio kako neće objaviti datum najavljenoga javnog prosvjeda jer vlast to može spriječiti na razne načine. 'Neka nas vlast ne tjera na ulicu jer - ako se nađemo na ulici - na njoj ćemo i ostati sve dok nesposobni i obogaćeni vlastodršci ne napuste svoje kabinete i ne nađu se sami na ulici', poručio je Vekić.

Ocijenio je kako na ulice neće izići samo branitelji, nego i nezaposleni, osiromašeni seljaci te svi obespravljeni. 'Dajemo sve svoje privilegije za njihovo bogatstvo i mirne snove zato da ne potežemo nešto što stoji blizu naših stolova u ladicama', dodao je Vekić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene