Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udrugama se daju donacije

Bivša pročelnica za socijalnu skrb odbacuje optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradski odjel za socijalnu skrb sve je novčane isplate obavljao na temelju socijalnog programa usvojenog na poglavarstvu i proračunskih stavki, kazala je na tiskovnoj konferenciji bivša pročelnica za socijalu Vesna Zec, koju policija sumnjiči da je bez natječaja dodijelila 1,1 milijun kuna gradskog novca udrugama za psihosocijalnu pomoć.

Zec je kazala kako je 'ugovor između grada i udruga koje provode gradske programe socijalne skrbi istekao još 2004. pa je tadašnji gradonačelnik, sada pokojni Zvonimir Puljić, odlučio da se s udrugama ne potpisuju ugovori nego da im se daju donacije, za što ne treba provesti javni natječaj. Odlukom bivšeg gradonačelnika grad je udrugama isplaćivao novac na temelju njihovih mjesečnih zahtjeva, a udruge su podnosile mjesečna izvješća o tome kako su ga potrošile', kazala je Vesna Zec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Djevojčica, ilustracija - 1 ŠTO SE ČEKA Koliko će još djece stradati dok se nešto konačno ne promijeni? Tragedija zlostavljane djevojčice podsjetila na slične zastrašujuće slučajeve u Hrvatskoj

S njom su na konferenciji bili i čelnici udruga kojima je, po prijavi, Zec bez javnog natječaja doznačila novac, a to su: Udruga za psihološku pomoć za mladež i obitelj, Halo za pomoć, Mirta, MI i Most. Nives Ivelja, ravnateljica udruge MI, napomenula je kako udruge bivšoj pročelnici daju punu potporu te smatraju da su svi zajedno za gradsku socijalu učinili mnogo.

'Prozivke su tendenciozne, a općinsko državno odvjetništvo treba utvrditi što se ovdje događa i gdje je čija odgovornost', kazala je Vesna Zec. Ustvrdila je da zna kako je prijavu protiv nje podnijela osoba iz udruge koja nije dobila gradski novac. Cijeli slučaj je usmjeren prema meni, a ja znam da nisam odgovorna, zaključila je Zec.

Zec, policija u kaznenoj prijavi sumnjiči da je od travnja 2006. do prosinca 2007. dodijelila 210.000 kuna Udruzi za psihološku pomoć za mladež i obitelj kojom predsjeda njezin suprug, te da je preostalih 935 tisuća kuna bez natječaja dodijelila ostalim udrugama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene