Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila kandidaturu

Bivša Kerumova zamjenica želi biti gradonačelnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anđelka Visković i Željko Kerum politički su se razišli krajem prošle godine, a ona je sada najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Splita.

Zamjenica splitskoga gradonačelnika Anđelka Visković objavila je danas na konferenciji za novinare svoju kandidaturu za gradonačelnicu kao nezavisna kandidatkinja na mjesnim izborima u svibnju ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da su danas izbori EKSKLUZIVNO Kerum gubi Split? Slika nije dostupna Kandidati o Kerumu: 'On je cirkusant, nije ništa radio! Bitne odluke potpisivao je u kafiću!'

"Ovom kandidaturom nastavljam svoj politički život u interesu građana Splita s namjerom da se realiziraju potencijali toga grada", rekla je Visković. Istaknula je kako neće voditi "prljavu kampanju", nego će ona, kako je rekla, biti isključivo afirmativna. Također je rekla da će se njezina predizborna kampanja financirati isključivo iz donacije građana koji je podupiru.

>> Keruma tuži njegova zamjenica

Anđelka Visković izabrana je za dogradonačelnicu Splita na mjesnim izborima 2009. godine kao kandidatkinja Neovisne liste koju je vodio Željko Kerum, a ta je lista nakon izbora prerasla u Hrvatsku građansku stranku (HGS). No, u studenome 2012. Visković se razišla s Kerumom. Kritizirala je rad HGS-a navodeći da se on "nikad nije profilirao u stranku, nego je ostao udruga građana", te da na mjesnim izborima 2013. ne želi sudjelovati kao kandidatkinja HGS-a.

Slijedila je reakcija gradonačelnika Keruma, koji ju je razvlastio i oduzeo joj "povjerene zadatke, dužnosti i obveze te pravo nastupa u javnosti u ime gradonačelnika". Smijenio ju je sa stranačkih dužnosti zamjerivši joj da je kao članica predsjedništva naštetila HGS-u izjavom da se "nije profilirao kao stranka, nego djeluje kao udruga građana".

Anđelka Visković izvijestila je danas kako je odluku o razilaženju s Kerumom donijela znatno prije, ali ju je objavila u studenome prošle godine jer je željela pridonijeti tome da se riješi sudbina Nogometnog kluba Hajduka i splitskoga HNK, u kojem je za intendanta izabran Tonči Bilić.

"Hajduk je svetinja i ostala sam da bi dobio jamstvo grada za zajam i da ne ode u stečaj. Opet bih ponovila isto", rekla je danas Anđelka Visković objašnjavajući zašto se nije prije razišla s Kerumom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene