Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Komisije 'Iustitia et pax' HBK, biskup Vlado Košić komentirao je i takozvani referendum o ćirilici.


Mišljenje predsjednika Komisije 'Iustitia et pax' Vlade Košića je da ovaj referendum, kao i onaj o braku, treba proći proceduru i održati se, ako se utvrdi da udovoljava svim standardima. Institucije će utvrditi je li pitanje u skladu s Ustavom, a on osobno potpisao je peticiju.

Milanović: Referenduma o ćirilici neće biti dok sam premijer

Vezani članci SDP-ovci na konferenciji (Foto: Pixell) SDP pokreće inicijativu za promjenu Ustava: Žele precizno definiranje referenduma Slika nije dostupna Biskupe strah rasprodaje šuma i voda: O tome trebaju odlučiti građani!

'Malo čudno zvuči da se gotovo netko prijeti kako se to neće dopustiti, kako je ovaj prvi bio samo priprema za ovaj drugi. Ne znam, to baš ne zvuči demokratski, mene to sjeća na neka čudna totalitaristička vremena kada se ovako prijetilo svom narodu', kazao je Košić.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović je prije dva dana kazao da se Hrvatska ulaskom u EU obvezala raznim konvencijama koje ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina te da referenduma o ćirilici neće biti dok je on prijemijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook