Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biskup Košić o ćirilici:

'Čudno je da netko prijeti da neće dopustiti referendum, to podsjeća na totalitarizam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Komisije 'Iustitia et pax' HBK, biskup Vlado Košić komentirao je i takozvani referendum o ćirilici.

Mišljenje predsjednika Komisije 'Iustitia et pax' Vlade Košića je da ovaj referendum, kao i onaj o braku, treba proći proceduru i održati se, ako se utvrdi da udovoljava svim standardima. Institucije će utvrditi je li pitanje u skladu s Ustavom, a on osobno potpisao je peticiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski biskupi 'Pozivamo državu da se uključi u opovrgavanje udruženog zločinačkog pothvata i ne odustane od tužbe za genocid' Slika nije dostupna Rezerve i sumnje Biskupe strah rasprodaje šuma i voda: O tome trebaju odlučiti građani!

Milanović: Referenduma o ćirilici neće biti dok sam premijer

'Malo čudno zvuči da se gotovo netko prijeti kako se to neće dopustiti, kako je ovaj prvi bio samo priprema za ovaj drugi. Ne znam, to baš ne zvuči demokratski, mene to sjeća na neka čudna totalitaristička vremena kada se ovako prijetilo svom narodu', kazao je Košić.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović je prije dva dana kazao da se Hrvatska ulaskom u EU obvezala raznim konvencijama koje ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina te da referenduma o ćirilici neće biti dok je on prijemijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene