Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biskup Srakić posjetio Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić posjetio je prijepodne u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu Branimira Glavaša koji deveti dan štrajka glađu.

S biskupom Srakićem došao je i saborski zastupnik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Ivan Drmić, ali je u sobu Branimira Glavaša ušao samo biskup Srakić, jer je "danas dobivena samo jedna dozvola za posjet Glavašu", rekao je Drmić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala Slika nije dostupna Biskup Srakić posjetio Glavaša

Zastupnik Drmić naglasio je da je biskup Srakić u posjet Glavašu došao u 10 sati, kako bi ga u razgovoru pokušao "odgovoriti od štrajka glađu".

Nakon izlaska iz zatvorske bolnice biskup Marin Srakić izjavio je da je s Branimirom Glavašem razgovarao nešto manje od pola sata, a da je osnovni cilj njegova posjeta bio odgovoriti ga od štrajka glađu, "i zbog njega samoga i zbog sina Filipa, ali i zato da se može pripremati za obranu u procesu koji se protiv njega vodi".

Dodao je da je s "Glavašem dugogodišnji prijatelj i da je današnji posjet uslijedio na obostranu želju i Branimira Glavaša i njega kao biskupa".

"Glavaš mi nije obećao da će prestati sa štrajkom glađu, rekao je da će o tome 'sam odlučiti' ", kazao je nakon posjeta đakovački i srijemski biskup i član Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije dr. Marin Srakić.

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić danas je novinarima također izjavio kako je tijekom jučerašnjeg posjeta Glavašu u zatvorskoj bolnici (u kojemu je bio zastupnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić), bilo vidljivo da je Branimir Glavaš "jako oslabio, no da je psihički izuzetno snažan", ali da "nažalost i dalje odbija hranu, vitamine i ostalo, tek da povremeno uzima tekućinu jer teško govori".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene