Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Ćorić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, postao je ministar zaštite okoliša i energetike.


Tomislav Ćorić rođen je 1979. godine u Pločama. Nakon završene osnovne škole i gimnazije u rodnim Pločama, studirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je po završetku nastavio znanstveno usavršavanje iz područja financija.

Vezani članci Cijepanje drva (Foto: Dnevnik.hr) Čeka li nas najskuplja sezona grijanja dosad? S padom temperatura rastu cijene plina, struje, drva... Ministar Tomislav Čorić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Ćorić potvrdio kako je izvjesno da će Hrvatska dobiti odlagalište radioaktivnog otpada: "Plana B nema..."

Završio je poslijediplomski studij „Financije i bankarstvo“, a titulu doktora ekonomskih znanosti stekao je 2011. obranom doktorske disertacije na temu „Tečajni mehanizam ERM 2 u procesu pristupanja europskoj ekonomskoj i monetarnoj uniji“.

Docent na Ekonomskom fakutetu

Od 2003. godine radi na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta – Zagreb, najprije u svojstvu asistenta, potom višeg asistenta i docenta.

U sklopu znanstveno nastavnog rada autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, te sudionik brojnih znanstvenih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova. Područje znanstvenog interesa su monetarna politika i njezin transmisijski mehanizam, financijske institucije i tržišta.

"Voli svijet oko sebe"

Član je Hrvatskog društva ekonomista, a od svibnja 2014. predsjednik  Odbora za financije Hrvatske demokratske zajednice a potom i član radne skupine za izradu gospodarskog programa.

Ćorić u svom službenom živtopisu kaže kako "voli svijet oko sebe". Kaže da voli pročitati dobru knjigu ili zaigrati partiju šaha. Aktivno se bavi nordijskim hodanjem.