Ozlijeđeni slovenski dječak odmah je zbrinut u biogradskom Domu zdravlja. Vlasniku jahte izrečena je prekršajna kazna.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je, u nedjelju u 11:17 sati, dojavu Lučke kapetanije Zadar o pomorskoj nesreći s jednom ozlijeđenom osobom u biogradskoj marini te su na mjesto nesreće odmah upućeni djelatnici Hitne medicinske pomoći, a o događaju je obaviještena nadležna Lučka ispostava Biograd na moru, izvjestilo je Ministarstvo prometa, pomorstva i veza.

Malteška jahta se nasukala kod Hvara

Vezani članci Provjereno istražuje slučaj krađe u Biogradu na Moru - 2 Bizarna krađa u Biogradu na Moru: Kako je kamen s mula iz 19. stoljeća završio u luksuznoj vili? Oduzeto oružje u Kninu Zaštitari pretukli maloljetnika, ima potres mozga i rane po glavi, jedan od njih policiji predao nevjerojatan arsenal oružja

Djelatnici zadarske Kapetanije i biogradske Ispostave dolaskom na poziciju nesreće u biogradsku marinu utvrdili su da je došlo do eksplozije u strojarnici privatne motorne jahte luke upisa Zadar, prilikom pokretanja brodskih pogonskih strojeva tipa "Mercruiser", snage 2 x 138 kW, i tom prilikom lakše je ozlijeđen maloljetni slovenski državljanin, koji je odmah prebačen u biogradski Dom zdravlja.

U trenutku nesreće na plovilu je osim ozlijeđenoga bio i zapovjednik plovila D.P. (35), slovenski državljanin koji nije ozlijeđen u brodskoj eksploziji, no izrečen mu je prekršajni nalog i novčana kazna u visini 1.100 kuna, dok je vlasniku plovila A.C., također slovenskom državljaninu, doneseno rješenje o zabrani plovidbe tim plovilom dok se ne saniraju oštećenja, nakon čega će morati obaviti izvanredni tehnički pregled plovila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook