Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đapić poručuje Bubalu

'Bilo bi pametnije da se uhvatite posla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinare optužio osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB) da se previše bavi optuživanjem prošle vlasti te da ga neargumentirano optužuje da je odgovoran za mnoge propuste u radu Gradske uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan nakon izbora Đapić: Popit ću čašu žuči Slika nije dostupna Matković zadovoljan rezultatom 'Ne pada mi na pamet od Osijeka ponovno raditi grad slučaj'

Umjesto optužaba koje nikome ne koriste, 'bilo bi bolje da se Bubalo i njegova ekipa uhvate posla', rekao je Đapić, dodajući kako nije točna informacija 'koju nekorektno plasira u javnosti vezano za dugove koje je navodno napravila bivša gradska vlast', te da ni nedavni rebalans proračuna nije bio potreban. Uostalom, nastavio je, 'upravo je njegov predsjednik Gradskog vijeća Gordan Matković kao gradonačelnik bio u ekipi, zajedno sa sadašnjim dogradonačelnikom Ivanom Vrdoljakom, kada se donosio proračun'. 'Siguran sam da su to sve potezi gradonačelnika Bubala kako bi pripremio pozicije da na jesen počne s otkazima u Gradskoj upravi i gradskim tvrtkama', rekao je Đapić i poručio Bubalu da 'vođenje županije i grada nisu isti poslovi' te da je mnogo složenije voditi grad.

>> 'Đapić je diktator i novi Staljin!'

'Ne znam zbog čega me stalno provlači po medijima, ja sam priznao da su pobijedili, mi smo izgubili, i tu se nema što više reći. Što se tiče niza optužbi, mogu reći da slobodno odgovorne službe mogu pregledati sve poslovanje jer smo isključivo radili na osnovi Zakona o javnoj nabavi. Uostalom, zna se da dio direktiva Bubalu dolazi iz Hercegovine' (Glavaša), rekao je Đapić. Predsjednik HSP-a rekao je kako je siguran da ove godine ne bi bilo ni problema s komarcima. 'Kad sam ja bio gradonačelnik, komaraca nije bilo, ali važno je znati reći molim i hvala', dodao je. Na novinarski upit kako komentira jučerašnje izjave Ruže Tomašić da je odgovoran za teško stanje u stranci te da je došlo vrijeme da ode poput Ive Sanadera, Đapić je odgovorio: 'Nemam ja tu šta komentirati. Ružu sam ja stvorio, 'izvukao iz šešira', a sada, kada više nije saborska zastupnica, mora tražiti dodatne medijske reklame.' Na saboru stranke koji će se održati po zakonu svi se imaju pravo kandidirati, rekao je i dodao kako napadi Ruže Tomašić na njega najbolje govore o njoj, a ne o njemu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene