Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Lorencin tvrdi

'Bilo bi loše da je referendum za Srđ prošao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Darko Lorencin je danas u Rijeci ustvrdio da su nakon neuspjeha jučerašnjeg referenduma o gradnji golfskog igrališta na Srđu otklonjene formalne zapreke za realizaciju tog projekta.

Ocijenio je da bi bilo loše za cjelokupnu investicijsku klimu u Hrvatskoj da je rezultat referenduma bio drugačiji jer su, kako je naveo, referendum pratili svi relevantni svjetski mediji.

Građani su pokazali da žele taj projekt te vjerujem da će se on realizirati u okviru prostornih planova, kazao je ministar na današnjoj konferenciji za novinstvo SDP-a, koji je u koaliciji za predstojeće izbore lokalne izbore s HNS-om IDS-om HSU-om ARS-om i SDAH-om.

>> Referendum o Srđu NIJE uspio, investitori slavili čitavu noć

Lorencin je ustvrdio da je upravo donesena strategija razvoja turizma do 2020. godine ključan dokument kojem je glavna zadaća osigurati konkurentnost hrvatskom turizmu.

Ciljevi su da Hrvatska 2020. bude među prvih 20 svjetskih turističkih destinacija, povećanje ukupnih smještajnih kapaciteta za osam posto te povećanje udjela hotela visoke kvalitete. Ne smatramo da je ovaj plan preambiciozan, rekao je Lorencin. Naveo je i da je potrebno ostvarivati značajniji turistički promet i izvan sezone u čemu veliku ulogu imaju kulturni turizam, manifestacije, sport i rekreacija.

Predsjednik Županijske organizacije PGŽ SDP i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina kazao je da je turizam jedna od glavnih odrednica programa stranke za ovo područje u ovom mandatu.

U ostvarenju kvalitetnih rezultata bilo je malih zastoja zbog neriješenog stanja u nekim hotelskim kućama na Kvarneru, ali se i tu stanje znatno poboljšalo, rekao je Komadina.

Istaknuo je važnost zdravstvenog turizma za turističku aktivnost na ovom području i tijekom zime te kazao da se Kvarner nastoji dokazati i kao aviodestinacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljeno dovoljno potpisa Dubrovčani uspjeli: O golfu na Srđu bit će raspisan referendum! Slika nije dostupna Potrebno nešto više od 8.000 U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene