Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasplamsala se rasprava o eutanaziji

Bila uz smrtno bolesnog supruga kada si je oduzeo život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Britaniji se rasplamsala rasprava o pravu na eutanaziju. Zagovornici su istaknuli slučaj žene koja je pola godine bila pod istragom policije jer je njezin terminalno bolestan suprug izvršio samoubojstvo, a ona je bila uz njega.

Susanin suprug oduzeo si je život. Bio je u smrtno bolestan. U trenutku kad je okončao život, ona je bila uz njega. 'U početku kad smo razgovarali o tome što namjerava učiniti, on me želio poslati negdje, ali nisam mu to mogla dopustiti. Bili smo u braku 42 godine. Nisam mogla dopustiti da umre sam', ispričala je Susan McArthur.

Pročitajte i ovo Sadiq Khan, novi stari gradonačelnik Londona Povijesni mandat Po treći put sjeo na čelo europske prijestolnice: Pretekao i prethodnika Borisa Johnsona Ilustracija Niz negativnih reakcija Profesor s Yalea šokirao idejom kako se riješiti umirovljenika: "Trebao sam biti oprezniji"

Ovaj je slučaj iznova otvorio raspravu treba li ili ne dopustiti eutanaziju. 'Postoji točka u kojoj će osoba koja želi umrijeti to i učiniti. To može biti tako da treptanjem pokrene nekakav automatski drip ili slično, ali potpuno je jasno da ni u kojem slučaju to ne smije učiniti netko drugi, osim te osobe', rekao je Lord Charles Leslie Falconer, iz Komisije za potpomognuto samoubojstvo.

U Britaniji je kao i u većini zemalja eutanazija zabranjena. Tako će i ostati, poručuje Vlada. 'Problem je što ima ljudi koji su ranjivi, nemoćni, u depresiji, stari ili bolesni i koji su pod pritiskom da okončaju svoj život iz straha da su financijski ili emocionalni teret za druge. I ti se strahovi posebno pojačavaju u vrijeme recesije kada su mnoge obitelji u novčanim problemima', poručuje dr. Peter Saunders, protivnik eutanazije.

>> Milijarder platio prijenos eutanazije bolesnika na internetu

Eutanazija je legalna u Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu, Švicarskoj i američkoj saveznoj državi Oregon. Ipak i u tim se zemljama i dalje vodi rasprava tko ima pravo okončati život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene