Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrebao susjedove krave

Bika su tjerali, ali se odmah vraćao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sudu bi mogli završiti i vlasnici goveda na obroncima Velebita, ako se ne dogovore drugačije. Problem je što susjedin bik nezaustavljivo vreba susjedove krave. Gotovo ništa ga ne može zaustaviti da štetu ponavlja i nekoliko puta na dan.

Dok krave mirno pasu, on vreba iz prikrajka. Nakon što odabere družicu nitko ga više ne može zaustaviti. Priča se ponavlja i do nekoliko puta na dan. 'Nek ga vrag više smiri do jeseni, neću imat mira nikako', kaže Slobodan Gužvica, vlasnik krava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Znanstveno dokazano Protiv stresa nude druženje s kravama: ''Morag i njezine prijateljice su tako prijateljski nastrojene i oko sebe šire neki mir'' Slika nije dostupna Prešao Velebit kako bi se pario Obrovac: Prijavio bika policiji jer mu proganja krave

>> Obrovac: Prijavio bika policiji jer mu proganja krave

Krava Ljubova posljednja je žrtva neukrotivog napasnika. Zalutali bik navodno je s područja Gračaca. Put preko Velebita dug 30 kilometara nije ga spriječio. Slobodan ga je pokušao otjerati, no bik se za 10-ak minuta vratio natrag. Suporostavio mu se i Slobodanov bik, no ni on ga nije uspio potjerati.

U cijelu priču na kraju se umiješala policija. 'Vlasnica je dakle po policiji obaviještena gdje se nalazi njezin bik, a mi ćemo proslijediti županijskom inspektoru za stočarstvo o tome izviješće', rekao je Elis Džodan, glasnogovornik PU zadarske. Vlasnici prijeti kazna do 10 tisuća kuna, no Slobodan ne želi da ona snosi posljedice. Uvjeren je da će bik ponovno osjetiti zov prirode.





 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene