Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod nadzorom

BiH: Hrvatski kanaderi pomogli u lokaliziranju požara kod Konjica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na području Konjica u Bosni i Hercegovini, u čijem su gašenju u nedjelju sudjelovala i dva zrakoplova-kanadera iz Hrvatske, u večernjim je satima stavljen pod djelomični nadzor, objavilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

U priopćenju se navodi kako su kanaderi obavili sedam sati leta izbacivši na opožareno područje gotovo 200 tisuća litara vode.

Ističe se kako je gašenje požara uz pomoć iz Hrvatske provedeno temeljem sporazuma o suradnji dvije države u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Hrvatska je vlada na telefonskoj sjednici  na zahtjev iz BiH odobrila angažiranje protupožarnih zrakoplova.

Gašenje požara u ponedjeljak bi, kako je najavljeno, trebali preuzeti helikopteri oružanih snaga BiH.

Požar kod Konjica uništio je gotovo 200 hektara guste borove šume, a i dalje se strahuje od njegova ponovnog širenja uslijed jakog vjetra. (Hina)

Pročitajte i ovo Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene