Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL)
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL) Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

Čelnik stranke Radom za boljitak bio je osuđen na 12 godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca i utaje poreza te krivotvorenja ili uništavanja poslovnih knjiga, a u svibnju ove godine presuda je ukinuta te je suđenje vraćeno na početak.


Sud u BiH oslobodio je bivšeg ministra i čelnika stranke Radom za boljitak Jerka Ivankovića Lijanovića, koji je bio osuđen na 12 godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca i utaje poreza te krivotvorenja ili uništavanja poslovnih knjiga.

Vezani članci Migranti, ilustracija U BiH podignuta optužnica protiv novinara koji je pozivao na linč migranata: "Te horde treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova" Policija u BiH, ilustracija Strava u BiH: Učenik poginuo na satu tjelesnog, ubila ga prečka gola na koju se pokušao vješati

Optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Bilo je to ponovljeno suđenje, piše Avaz. Prije dvije godine Ivanković Lijanović bio je osuđen na 12 godina zatvora, ali ta je presuda ukinuta u svibnju ove godine.