Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL)
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL) Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

Čelnik stranke Radom za boljitak bio je osuđen na 12 godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca i utaje poreza te krivotvorenja ili uništavanja poslovnih knjiga, a u svibnju ove godine presuda je ukinuta te je suđenje vraćeno na početak.


Sud u BiH oslobodio je bivšeg ministra i čelnika stranke Radom za boljitak Jerka Ivankovića Lijanovića, koji je bio osuđen na 12 godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca i utaje poreza te krivotvorenja ili uništavanja poslovnih knjiga.

Vezani članci Potres kod Dubrovnika Potres od 3,7 po Richteru zatresao BiH, osjetio se i na dubrovačkom području: "Izaziva strah" Bakir Izetbegović (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL) Izetbegović: "Očekujemo da Hrvatska BiH tretira kao suverenu zemlju i da Hrvate iz BiH ne tretiraju kao dijasporu"

Optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Bilo je to ponovljeno suđenje, piše Avaz. Prije dvije godine Ivanković Lijanović bio je osuđen na 12 godina zatvora, ali ta je presuda ukinuta u svibnju ove godine.