Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠKORO POTPREDSJEDNIK

Konstituirajuća sjednica Sabora - izglasan zakon kojim se smanjuje broj ministarstava, sutra glasanje o povjerenju Vladi

Konstituirajuća sjednica Sabora
Konstituirajuća sjednica Sabora DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Konstituirajuća sjednica Sabora Konstituirajuća sjednica Sabora Foto: DNEVNIK.hr Konstituirajuća sjednica Sabora Konstituirajuća sjednica Sabora Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr +0 Konstituirajuća sjednica Sabora Galerija 1/3 >>
Uz posebne epidemiološke mjere i bez nazočnosti predsjednika Republike konstituiran je novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti.

Po dolasku u Sabor izabrane zastupnice i zastupnici dobili su Ustav Republike Hrvatske, Poslovnik Hrvatskoga sabora i Vodič za zastupnike.

Pročitajte i ovo Priprema za izbore - 3 nova normalnost Sabor: Izbori u srpnju ako ne bude epidemije i ako se osigura sloboda kretanja i okupljanja Slika nije dostupna zbog koronakrize To se baš ne viđa: S više lokacija, a jednoglasno donesen zakon o zastoju ovrha

Zbog zaštite od koronavirusa organiziran je poseban raspored sjedenja, a tradicionalnu himnu nije izveo zbor, već se puštala sa snimke 

Zastupnici su jedan po jedan prisegnuli s maskama na licu

Dio SDP-ovaca odbio je glasati za Škoru za potpredsjednika Sabora, Peović je bila protiv

Tijek događaja pratite u nastavku: 

18:33 Završena je rasprava. Zastupnici su sa 85 glasova za, glasali za izmjenu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave čime je smanjen broj ministarstava. Suzdržanih zastupnika je bilo 6, dok ih je 30 bilo protiv.

Po novom zakonu, ukupno će biti 16 ministarstva, dakle četiri manje, ostaje jednak broj središnjih državnih ureda, jer se bivši za sport integrira u Ministarstvo turizma, a osniva se novi, Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Sjednica se nastavlja sutra u 10 predstavljanjem i glasovanjem o povjerenju Vladi Republike Hrvatske.

18:25 Miroslav Škoro rekao je će Domovinski pokret podržati zakon kojima će se smanjiti broj ministarstava.

"Mi nemamo razloga sumnjati. Cijelo vrijeme smo komunicirali da ćemo se boriti za smanjenje broja ministarstva. Nećemo a priori osuđivati ono što ste nakanili", rekao je Škoro.

18:22 Za riječ se javila i Dalija Orešković. Pohvalila je kolege zastupnike jer su se danas uglavnom koristili argumentima. 

18:05 Na temi o poljoprivredi Miro Bulj govorio je o 800.000 hektara neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta. 

"Neka nam zatvore granice na sedam dana, mi nećemo imati rajčice na policama", rekao je. 

17:21 Replicirajući Nadi Murganić, Tomislav Tomašević prekoračio je vrijeme, na što ga je upozorio šef Sabora. 

"Uvijek produžite i ne zaustavite se", upozorio ga je. 

"Treba mi malo da se uštelam. Prvi radni dan mi je", nasmijao se Tomašević.

17:17 Željko Reiner zamjera SDP-ovcima kritike na račun spajanja ministarstva jer su upravo oni bili za smanjenje broja. 

17:11 Željku Sačiću replicirala je Marijana Petir, rekavši da agencije služe kako bi se novac za ruralni razvoj te potpore transparentno trošili. 

"To nije hrvatska inovacija, nego je zahtjev Europske unije" rekla je.

17:06 Pitanje brojnih agencija postavio je Željko Sačić.

"Neka se nitko ne uvrijedi. Meni nije jasno čemu služi 100 agencija za poljoprivredu, pored Ministarstva za poljoprivredu, a istovremno imamo probleme u nedostatku proizvoda", upitao se. 

16:52 Davor Ivo Stier rekao je da je legitimno gospodarstvo integrirati s održivim razvojem te zaštitom okoliša.

16:48 Tomislav Tomašević novo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nazvao je je 'ministarstvom pleonazma i oksimorona', a Ministarstvo turizma i sporta 'ministarstvom Zrće'. 

16:33 Sandra Benčić rekla je da ne se još ne zna kolika je stvarna ušteda od smanjenog broja ministarstva. Nije zadovoljna ni spajanjem resora uprave i pravosuđa jer, rekla je, i jedno i drugo treba reformirati.

Naglasila je i kako se spajanjem resora rada i mirovinskog sustava sa socijalnom skrbi dobila čudovišno ministarstvo koje raspoložae sa 60 milijardi kuna. 

15:49 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković opet je upozorio zastupnike da svi moraju nositi maske. 

"Signaliziraju mi kolege zastupnici da nemaju svi maske. Ja ponovo pozivam zastupnike i zastupnice da stave maske. Nemanje maske ugrožava druge zastupnike. Ako vi ne želite imati masku, to je vaša stvar, ali ugrožavate druge u ovom relativno malom prostoru. Kolega Grbin i vi, rekao je Gordan Jandroković.

Javila se Karolina Vidović Krišto.

"Smijem li samo pitati u ime hrvatskih građana, zbog čega nosimo maske? Rekli ste, zatvoreni prostor. Puno su manji prostori kafića, hodinika itd. Nitko ih ne nosi. U sabornici isto tako kad govorimo, skinemo ih", rekla je. 

Predsjednik Sabora joj je rekao da se mora javiti za riječ, no što se ona ispričala, a Jandroković joj je objasnio zašto su maske nužne. 

"Zato što su takva pravila. Zato što smo u prostoru koji je relativno mali i zatvoren jako dugo vremena. I ima nas puno. Preporuke su da se u takvim situacijama nose maske. Nije ni meni ugodno imati masku, ali je moram imati jer na taj način štitimo zdravlje drugih. Pa bih vas molio da i vi stavite masku", rekao je. 

Odgovorila da je i ona dobila preporuke epidemiologa i liječnika, ali da su one kontradiktorne. 

"Na koji način se štitimo kad nosimo maske?", inzistirala je Vidović Krišto. 

"Ja nisam epidemiolog. Ja sam ovdje da slušam preporuke epidemiologa. Molim vas stavite, masku, neću više polemizirati", zaključio je Jandroković.

15:46 Anka Mrak Taritaš protiv je spajanja zaštite okoliša i gospodarstva, ali je rekla kako ni spajanje sporta i turizma nije dobro.

Ocijenila je novi ustroj državnih tijela kozmetičkom zahvatom i spajanjem nespojivog, a posebno ju začuđuje formiranje Središnji državni ured za mlade i demografiju.

"To je ono kad ne znamo što ćemo s mladima, kad nam je demografija puna usta i ne znamo što raditi, pa onda se osnuje središnji ured", kazala je.

15:30 Peđa Grbin rekao je da se smanjenje broja ministarstva dogodio nauštrb zaštite okoliša. 

15:07 Jandroković je upozorio Zekanovića da stavi masku. Isto je upozorio i zastupnicu Krišto. "Ne vidim u čemu je problem. Ako može 150 zastupnika, možete i vi", kazao je Jandroković zastupnici Krišto. 

15:06 SDP-ov Peđa Grbin rekao je da je Zekanovićev govor, govor mržnje. Jandroković kaže da Zekanović ima pravo iznositi svoj stav. Bačić napominje da Zekanović vrijeđa. 

14:59 Hrvoje Zekanović tvrdi kako Vlada neće provesti najavljenu racionalizaciju smanjenjem broja ministarstava. "Zapravo imamo objedinjavanje 8 ministarstava. Smeta me novo Ministarstvo rada jer u tom objedinjavanju najvažniji resor demografije nestaje. Oni će reći imamo sada Ured.

Najveći problem demografija, a Vlada se usudila da nemamo Ministarstvo demografije. Najvažnije ministarstvo se ukida i nemamo Ministarstvo demografije. Koju poruku šaljete? Da demografija nije bitna??" kazao je Zekanović. 

Obrušio se na koaliciju HDZ-a s manjincima. 

"Alo, je l' vas imalo sram, pred glasačima HDZ-a?", upitao je. Ponavlja kako je riječ o trgovačkoj koaliciji. 

14:53 Stier brani spajanje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Miro Bulj tvrdi da je spajanje farsa, Stier se ne slaže s tom tvrdnjom. Spajanje Ministarstava brani i Branko Bačić. 

14:34 Sabor je nastavio sa zasjedanjem.

Branko Bačić iznosi prijedlog zakona o ustrojstvu tijela državne uprave. Objašnjava zašto se neka ministarstva spajaju.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je upozorio neke saborske zastupnike da ne pričaju ili da svoju priču i raspravu nastave izvan sabornice. Uputio im je i upozorenje i zbog nenošenja maski. 

"Molio bih one koji nemaju maske, da stave maske. Sjednica zahtjeva da se pridržavamo mjera. Ugrožavate moguće zdravlje drugoga. Molim da se svi držimo reda", kazao je. 

O zakonu o ustrojstvu tijela državne uprave se raspravlja po ubrzanoj proceduri. Zakonom se definiraju ministarstva i njihov broj. "Jednostavnije je upravljati s manje ministarstava", kazao je Bačić. Bit će 16 ministarstava, no broj državnih ureda ostaje jednak. 

12:39 Određena je stanka do 14:30.

12:36  Za predsjednike i potpredsjednike Odbora za Ustav i Poslovnik izabrani su Dražen Bošnjaković (HDZ) i Vesna Nađ (SDP), Odbora za zakonodavstvo Marija Jelkovac (HDZ) i Katarina Peović (RF), Odbora za izbor i imenovanja Nada Murganić (HDZ) i Silvano Hrelja (HSU), Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić (HDZ) i Boris Lalovac (SDP), a Odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje Predrag Štromar (HNS) i Vinko Grgić (SDP).

U uobičajenim okolnostima Sabor bira samo četiri odbora: za Ustav, zakonodavstvo, izbor i imenovanja i Mandatno-imunitetno povjerenstvo. Ovoga puta izabrao je i odbore za graditeljstvo i za financije jer se, kao matični, moraju očitovati o zakonu o obnovi Zagreba i okolice od potresa te o zakonima financijske naravi koji iz Vlade uskoro trebaju doći pred saborske zastupnike.

12:35 Zbog premijerova izvješća o sastancima Europskog vijeća i potrebi da se o njemu očituje izabrao je i Odbor za europske poslove, predsjednik mu je Domagoj Hajduković (SDP), potpredsjednik Domagoj Ivan Milošević (HDZ).

Drugog potpredsjednika nije izabrao jer je postalo očito da oporba nije suglasna oko imena, odnosno prijedloga Tomislava Tomaševića (Možemo!) da to bude Bojan Glavašević.

12:34 "Dovodite me u poziciju da arbitriram za vas, vidim da se oporba nije dogovorila. Vise  između sebe dogovorite za idući put. Sada nećemo glasati o potpredsjedničkom mjestu Odbora za EU poslove", kazao je Jandroković. 

12:32 Gordan Jandroković kaže da ne zna je li se oporba usuglasila oko potpredsjedničkog mjesta u saborskom Odboru za EU poslove. Tomislav Tomašević kaže da su se usuglasili, dok Hrvoje Zekanović iz Suverenista poručuje kako se nisu usuglasili. 

12:12 Do sada su u Saboru zatražene dvije stanke. Prva prije izbora Škore za potpredsjednika Sabora i druga zbog izbora potpredsjednika Odbora za EU poslove. 

12:11 Most je zatražio stanku od 15 minuta. Stanku je zatražio i Hrvoje Zekanović iz Suverenista nakon što je Tomislav Tomašević predložio Bojana Glavaševića za potpredsjednika Odbora za EU poslove. Hrvatski suverenisti javili su se sa svojim protuprijedlogom i predložili Željka Sačića za to mjesto. Oporba se očito - nije dogovorila. 

Milan Vrkljan iz Domovinskog pokreta kazao je kako Tomaševićev prijedlog nije posljedica dogovora iz opozicijskih klubova. Odobrena je stanka. 

12:05 Miroslav Škoro izabran je za potpredsjednika Sabora!

Miroslav Škoro (DP MŠ) dobio je 110 glasova zastupnika, uz dva suzdržana glasa i jedan protiv, onaj Katarine Peović (RF). Nekoliko zastupnika SDP-a glasalo je za Škoru, dok ih se većina nije uključila u glasanje.

12:04 Hrvatski sabor izabrao je pet svojih potpredsjednika, trojica su iz redova saborske većine, dvojica iz redova manjine.

Iz redova većine, s po jednim suzdržanim glasom, izabrani su HDZ-ovi Željko Reiner i Ante Sanader te Furio Radin, koji je dobio jednoglasnu potporu, za njega je glasalo 135 zastupnika. Reiner je dobio glasove 136 zastupnika, Sanader njih 134, a u oba slučaja jedini suzdržani glas bio je onaj Katarine Peović (RF). Jednoglasno je, sa 143 glasa, za potpredsjednika izabran SDP-ov Rajko Ostojić.

11:51 SDP je tražio prekid sjednice prije izbora Miroslava Škore za potpredsjednika Sabora! "Sukladno poslovniku, tražimo stanku,  tema je izbor potpredsjednika Sabora", kazao je SDP-ov Arsen Bauk.  Stanka je odobrena. 

11:48 Željko Reiner, Furio Radin i Ante Sanader izabrani su za potpredsjednike Sabora iz redova većine. Rajko Ostojić također je izabran za potpredsjednika Sabora. Suzdržana kod izbora dvaju HDZ-ovih potpredsjednika bila je Katarina Peović iz Radničke fronte.

11:45 Prisegnuli su svi zastupnici. 

Nekolicina zastupnika, riječ "prisežem", osim na hrvatskom izgovorila je i na talijanskom jeziku, a zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi na romskom.

11:38 Zastupnici redom prisežu. Saborski zastupnici smješteni na galeriji prisežu na galeriji. Dio zastupnika smješten je u sobi do sabornice, pa se dio prisege odvija za mikrofonom smještenom u toj prostoriji. 

11:31 Arsen Bauk javio se za riječ i kazao kako bi bilo korektno da saborski zastupnici sa galerije prisegnu za govornicom u sabornici. Beljak se također javio za riječ. Također je predložio da zastupnici s galerije prisegnu u sabornici za govornicom. Jandroković je rekao da to neće biti moguće. 

11:31 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković objasnio je proceduru prilikom prisege. 

11:29 Izvješće je prihvaćeno, a zastupnici su počeli s prisegama. 

11:06 Predsjednik MIP-a Robert Jankovics podnosi izvješće o provedenim izborima.

10:32 Hrvatski sabor u srijedu je bez rasprave jednoglasno izabrao svoje Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), kojem je predsjednik Robert Jankovics (zastupnik mađarske nacionalne manjine), a potpredsjednica Barbara Antolić Vupora (SDP).

Povjerenstvo je odmah potom otišlo na sjednicu nakon koje će Saboru podnijeti izvješće o provedenim izborima, odnosno izabranim zastupnicima te onima čije su dužnosti nespojive sa zastupničkom, pa će u Sabor njihove zamjene.

Dok MIP ne završi sjednicu, određena je stanka od 30 minuta. Nakon nje zastupnici će položiti prisegu te izabrati saborske potpredsjednike i šest radnih tijela, odbore za Ustav, zakonodavstvo, europske poslove, financije, prostorno uređenje te za izbor i imenovanja.

10:31 Na galeriji imamo jedan glas više, kazao je Jandroković prilikom izglasavanja članova MIP-a. Ponovo su pristupili brojenju glasova. 

10:30 Raspored sjedenja za konstituirajuću sjednicu Sabora određen je po strogim epidemiološkim mjerama. Između svakog zastupnika je metar i pol razmaka.

Sve stolice postavljene su tako da zastupnici vide predsjednika Sabora. Dio zastupnika sjedi iznad sabornice na galeriji. 

10:19 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković drži govor: "Ovo me čini ponosnim. Zalagat ću se za promicanje slobode, jednakosti, socijalnu pravdu, ravnopravnost spolova i višestranačkog sustava. Ovaj trenutak zahtijeva predanost i odgovornost", kazao je Jandroković u svom govoru. 

Čestitao je Plenkoviću na vijestima iz Bruxellesa. "Svi mi zajedno radom moramo usmjeriti napore prema trajnim rješenjima. Očekuje se stvaralačka kritika jer samo tako možemo pridonijeti boljitku građana. Sva zakonska rješenja moraju odgovoriti na očekivanja građana. Moramo osnaživati političku kulturu. Mi nismo neprijatelji, zalažemo se za boljitak naših građana."

Jandroković je najavio da će jedan od prvih zakona koje će novi Sabor izglasati biti onaj o obnovi Zagreba nakon potresa te je podsjetio na to da je jedna od zgrada koja je jako stradala zgrada Sabora.

Na kraju govora svima je zaželio uspješan parlamentarni rad. 

10:18 Konstituiran je 10. saziv Hrvatskog Sabora. Gordan Jandroković izabran je za predsjednika Sabora. Jandroković je dobio veliku potporu zastupnika, od njih 144, koliko ih je glasalo, samo je jedan bio suzdržan, nitko protiv. Novi predsjednik zahvalio je na iskazanom povjerenju.

Konstituiran Sabor

Zastupnici su minutom šutnje odali počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, svim preminulim zastupnicima iz prošlih saziva, svim hrvatskim braniteljima i svima koji su dali život za domovinu. Izvedena je himna Lijepa naša.

10:13 150 zastupnika ispunilo je evidencijski listić, a za izbor predsjednika Sabora potrebna je većina. 

10:09 Branko Bačić obrazlaže za govornicom prijedlog da Gordan Jandroković bude novi predsjednik Sabora. "Uvjeren sam da će dužnost obnašati časno i odgovorno, baš kao i u 9. sazivu Sabora", kazao je. 

10:06 "Sve vas srdačno pozdravljam", kazao je Gordan Jandroković na početku konstituirajuće sjednice. 

10:00 U Sabor je došao premijer Plenković. 

9:51 "Nije ništa visjelo", kazao je Plenković o saborskoj većini i dolasku Hrebaka u Sabor. Nakon sastanka s manjincima kazao je kako je jako zadovoljan događajima proteklih dana, da je odmoren te kako ga zapravo najveći posao čeka sutra kada bi trebala biti izabrana nova Vlada." Uobičajeno to traje nekoliko sati, nije to nešto što treba izazivati neke prijepore. Mi ćemo predstaviti naš program. Pretvorili smo naš program Sigurna Hrvatska u nešto kraći program Vlade", rekao je Plenković.

Potvrdio je kako su svi ministri zasad, osim Ivana Malenice, zdravi.

9:50 Marko Milanović Litre u Sabor je ušao kao zamjena za Ružu Tomašić, a u Sabor je ušao s 19 glasova. Novinari su ga pitali je li mu neugodno što s osvojenih 19 glasova ide u Sabor. 

"Ja ne predstavljam ovdje 19 glasova, nego glasove HKS-a u 10. izbornoj jedinici i sve politike koje predstavlja naša stranka", rekao je.

9:48 Milorad Pupovac kazao je nakon sastanka s Plenkovićem i manjincima kako ostaje u Odboru za ljudska prava. Na pitanje o potpredsjedniku Odbora Hasanbegoviću, kazao je: "Mislite na korifeja sa specifičnom kapom?"

Hasanbegović će biti zamjenik Milorada Pupovca u saborskom Odboru za ljudska prava. Kaže kako s tim nema problema i da je sam tražio taj Odbor. Naime, Domovinski pokret predložio je Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

9:41 U tijeku je sastanak premijera Andreja Plenkovića i zastupnika manjinskih stranaka.

9:40 "Nikakva patetika, nikakva demagogija, bit ćemo jaka oporba", izjavio je Marin Miletić iz Mosta prilikom dolaska u Sabor. 

9:36 "Mislim da će sve to biti u redu. Još smo nervozni nakon gubitka izbora", izjavila je Sabina Glasovac komentirajući svađu SDP-ovaca oko podjele funkcija. Smatra kako Milanovićev nedolazak nije protuustavan. "Ne osjećam da on vrijeđa nas kao saborske zastupnike. Pokazao je u više navrata da zna kako biti državnik", kazala je. 

9:35 Miroslav Škoro prilikom dolaska u Sabor kazao je kako će podržati sve kvalitetne prijedloge većine, pa i Vladine. Napomenuo je kako će biti konstruktivan. 

9:34 Saborski zastupnici u velikom broju pristižu u Sabor. Došao je i Davor Dretar Drele. Nije htio dati izjavu.

9:18  Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta izjavila je za N1 prilikom dolaska u Sabor kako će joj u fokusu biti borba za istinu, borba protiv korupcije, borba za djecu i njihovu zaštitu. Kazala je kako su nagađanja da će biti potpredsjednica Sabora bila samo nagađanja, a da je DP uvijek bio dosljedan.

"Ako budem izabrana za predsjednicu odbora za Obitelj, mlade i sport, mislim da ću mnogo moći učiniti. Tu ću se truditi da se provode korisne i efikasne demografske politike i da se mladi mogu zapošljavati i od svog rada živjeti", dodala je. 

Na pitanje o pobačaju kazala je: "Ideologijom se ne bave inteligentni ljudi. Kada je čovjek u vjeri, onda mu ideologija nije interesantna. Hrvatska se mora otvoriti raspravi onih koji se do sada nisu čuli, a kada se sve to čuje, ja vam garantiram da će Hrvatska nacija tražiti zabranu pobačaja", uvjerena je.

9:08 Miro Bulj iz Mosta komentirao je aktualne događaje i nedolazak Milanovića na konstituirajuću sjednicu Sabora. Predsjednik bi trebao biti na sjednici, ali ovo je još uvijek parlamentarna demokracija. Njegov dolazak ne bi značio da je Parlament ovisan o nekome. To je do sada bilo pravilo", kazao je Bulj. Od novog saziva Sabora očekuje da se bori za interes naroda.

8:59 Novi stari predsjednik Kluba SDP-a u Saboru Arsen Bauk komentirao je nedolazak Milanovića na konstituirajuću sjednicu Sabora. "Nije mi žao niti mi je drago. Nemam o tome stav. Napravio je što su njegove ovlasti. Ovo simbolično da bude tamo i sjedi dok netko govori nešto tamo, to nije potrebno", komentirao je Bauk.

Upitan ne bi li to bio izraz poštovanja, odgovara: "Ako Hrvatski sabor misli da je to iz poštovanja, onda neka stavi u Ustav i onda će predsjednik doći, što da drugo kažem."

8:05 Bjelovarski gradonačelnik i novi saborski zastupnik Dario Hrebak, dobio je nalaz na koronavirus koji je negativan. Dario Hrebak dio je Plenkovićeve većine od 76 ruku, pa je do danas ujutro bilo pitanje hoće li se pojaviti u Saboru na konstituirajućoj sjednici. Više o tome OVDJE. 

8:30 Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora. BIt će to prvi put u hrvatskoj povijesti da predsjednik ne sudjeluje u tome.

8:25 U saborske klupe vraća se petero ministara, a čak 26 izabranih HDZ-ovaca neće u parlament. Više o tome OVDJE. 

8:20 Iz redova većine potpredsjednici Sabora već se znaju od prije. Bit će to Ante Sanader, Željko Reiner i Furio Radin. Jučer je i oporba otkrila imena svojih potpredsjednika. Iz Domovinskog pokreta predlažu Miroslava Škoru. Prijedlog SDP za potpredsjednika Sabora je Rajko Ostojić.

Sabor bi trebao izabrati i svoje potpredsjednike te četiri ključna odbora: za Ustav, za zakonodavstvo, za prostorno uređenje te za izbor i imenovanja. Nakon izbora predsjednika Hrvatskog sabora, Sabor će započeti sa radom.

Pri dolasku na prvu sjednicu, zastupnice i zastupnici zamoljeni su da se pridržavaju općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene