Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborni presedan

BEZ OBJAŠNJENJA HDZ odbio sučeljavanje s SDP-om na Novoj TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istu vrstu sučeljavanja Nova TV je uspješno organizirala uoči početka predizborne kampanje i prije četiri godine s istim sudionicima, SDP-om i HDZ-om.

"Nova TV uputila je poziv dvama najvećim koalicijskim blokovima, SDP-ovom i HDZ-ovom, za sučeljavanjem programa u sklopu našeg informativnog programa ovoga tjedna, prije službenog početka kampanje", priopćila je glasnogovornica Nove TV Ivana Vukelić dodajući da dok su iz SDP-a dolazak potvrdili, iz HDZ-a su ih u nedjelju obavijestili kako ne žele sudjelovati u sučeljavanju.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka Peđa Grbin nove nesuglasice Grbin o zloglasnom kaznenom djelu: "Želi zaustaviti Reuters". Odgovorili mu iz redova HDZ-a

"Cilj predloženog sučeljavanja je bio da predstavnici dva najjača politička bloka iznesu svoje viđenje potencijalnih rješenja na teme: financija, gospodarstva, zdravstva, sigurnosti, pravosuđa i socijalne politike. Istu vrstu sučeljavanja uspješno smo organizirali uoči početka predizborne kampanje i prije četiri godine s istim sudionicima, SDP-om i HDZ-om", navodi se u priopćenju.

'Milanovićev plan je niknuo u jedan dan. Kampanju pretvara u cirkus'

Nova TV napominje kako nije dužna organizirati sučeljavanja ali da su kao odgovorni Informativni program željeli omogućiti gledateljima, ujedno biračima da, za početak, dobiju uvid u to što dvije najveće koalicije nude kroz svoje programe.

O razlozima odbijanja sučeljavanja u HDZ-u se u ponedjeljak navečer nije moglo dobiti objašnjenje, jer su bili nedostupni na mobitel.

Prepirke između HDZ-a i SDP-a

HDZ se danas oglasio, podsjetimo, samo priopćenjem u kojem su kritizirali SDP-ovog Peđu Grbina. "HDZ je na dan raspisivanja izbora pozvao sve stranke na sučeljavanje programa, odnosno na sučeljavanje timova. Redovito nastupamo u medijima koji imaju takav pristup i veselimo se suradnji sa svim medijima koji su spremni širiti prostor demokraciji i pluralizmu. Današnji istup SDP-ovca Peđe Grbina otvoreni je pokušaj kontrole medija i izravnog utjecaja SDP-a na medijsko praćenje izbornog procesa", piše u njihovom priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornik HDZ-a, Ivan Jabuka.

A SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin, u ponedjeljak je podsjetimo, na konferenciji za novinare, Hrvatsku demokratsku zajednicu prozvao zbog izbjegavanja sučeljavanja timova, između ostalog i onog na Novoj TV. Iz SDP-a su poručili kako sučeljavanja predsjednika stranaka nisu izmišljena u Hrvatskoj, već je to praksa u zemljama diljem svijeta.

"Da, ovaj je tjedan bilo dogovoreno da se na jednoj nacionalnoj telviziji organizira sučeljavanje predstavnika dvije najjače političke opcije. SDP je na to sučeljavanje pristao. Bilo je dogovoreno da ministri iz Vlade RH sudjeluju u tom sučeljvanju, ali HDZ je jučer odustao od tog sučeljavanja. Ne ide im sučeljavanje za predsjednika Vlade, ne ide im sučeljavanje kandidata za ministre, doista ne znam što im ide", rekao je Grbin. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene