Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stagniramo na listi

Hrvatska i dalje u raljama korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je zadržala ocjenu 4,1 na indeksu percepcije korupcije koju svake godine objavljuje Transparency International.

Ovakvu ocjenu Hrvatska je imala i prošle godine tako da se stupanj korupcije nije promijenio usprkos izjavama Vlade kako je sprječavanje korupcije najvažnija stvar koju ova vlast radi. Doduše, na ljestvici na kojoj se nalazi 178 zemalja Hrvatska se u odnosu na prošlu godinu popela za 4 mjesta te zauzima 62. mjesto. No, to ne znači da se stupanj korupcije u Hrvatskoj smanjio već da se u nekim državama pokvario.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Ilustracija Novi rezultati Objavljena svjetska ljestvica korupcije, provjerite gdje se nalazi Hrvatska

>> 'Zadali smo snažan udarac organiziranom kriminalu i korupciji'

>> 'EU očekuje da nam zakoni počnu funkcionirati'

>> Ulagače u Hrvatskoj odbija korupcija i birokracija

>> 'Borba protiv korupcije je snažan mehanizam HDZ-a'

Transparency Interational svoju listu objavljuje od 1995. godine, a ocjene se donose na temelju ocjene triju nezavisnih izvora. Ocjene su u rasponu od 0 do 10 s time da je 10 označava potpunu nekorumpiranost u toj državi.

Jedino se Slovenija i Mađarska nalaze na boljem mjestu od Hrvatske od država iz regije. Slovenci se s indeksom 6,4 nalazi na 27. mjestu dok Mađarska ima indeks 4,7. Ispod Hrvatse nalaze se Crna Gora (indeks 3,7), Bugarska (3,6), Srbija (3,5), Albanija (3,3) i Kosovo (2,8). Makedonija ima isti indeks kao i naša država.

Prvo mjesto na listi dijele Novi Zeland, Danska i Singapur s indeksom 9,3 dok je posljednja Somalija s indeksom 1,1. Ispred nje se nalaze Afganistan i Mijanmar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene