Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Židovska vjerska zajednica Bet Israel izrazila je ogorčenje što Thompsonov koncert, održan u petak 30. svibnja u Zagrebu, nije bio prekinut u trenutku kada je bilo očigledno da dio nazočnih nosi ustaško znakovlje i ikonografiju te pokazuje netrpeljivost i mržnju prema jednom dijelu hrvatskih građana.


Židovska vjerska zajednica Bet Israel, priopćila je da je zabrinuta što su nadležne institucije tom prilikom učinile niz propusta te očekuje da postupe prema zakonu koji zabranjuje ustaško znakovlje i simbole nacističke ideologije.

Vezani članci Zlatko Josip Grgić (Foto: PR) Zlatko Josip Grgić priprema veliki koncert u Beču, a kolege iz svijeta ne prestaju s pohvalama Slika nije dostupna 'Ustaški pozdravi na koncertima su nedopustivi'

Ističući kako sve to nanosi ogromnu štetu cijeloj Hrvatskoj Bet Israel naglašava da je Thompsonov koncert bio iznimno loša poruka Europi i svima onima koji se zalažu za poštivanje ljudskih prava.

Po njihovom mišljenju, velika odgovornost leži i na medijima koji bi osim informativne zadaće trebali imati i edukativnu.