Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bet Israel ogorčen Thompsonovim koncertom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židovska vjerska zajednica Bet Israel izrazila je ogorčenje što Thompsonov koncert, održan u petak 30. svibnja u Zagrebu, nije bio prekinut u trenutku kada je bilo očigledno da dio nazočnih nosi ustaško znakovlje i ikonografiju te pokazuje netrpeljivost i mržnju prema jednom dijelu hrvatskih građana.

Židovska vjerska zajednica Bet Israel, priopćila je da je zabrinuta što su nadležne institucije tom prilikom učinile niz propusta te očekuje da postupe prema zakonu koji zabranjuje ustaško znakovlje i simbole nacističke ideologije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povodom Dana pobjede Thompsonov koncert u Glini: Šest optužnih prijedloga zbog narušavanja javnog reda i mira, nema prijave zbog ''ZDS'' Slika nije dostupna Rezime proslave "Oluje" Thompson u Slunju: Tri prekršajne prijave, policija pregledava i snimku koncerta

Ističući kako sve to nanosi ogromnu štetu cijeloj Hrvatskoj Bet Israel naglašava da je Thompsonov koncert bio iznimno loša poruka Europi i svima onima koji se zalažu za poštivanje ljudskih prava.

Po njihovom mišljenju, velika odgovornost leži i na medijima koji bi osim informativne zadaće trebali imati i edukativnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene