Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Besplatni internet na gradskim ulicama: Prednjače Varaždin, Rijeka i Koprivnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Besplatni bežični internet u europskim je gradovima normalna stvar, u Hrvatskoj još uvijek znanstvena fantastika - osim u Varaždinu. Na trgovima, ulicama i u parkovima surfati se može zahvaljujući gradu. Uz Varaždin, napredni su Rijeka i Koprivnica, no najveći gradovi poput Zagreba, Osijeka i Splita tehnološki zaostaju.

Besplatno surfanje internetom na bilo kojoj gradskoj lokaciji projekt je koji će od Idućega tjedna biti poznat svim stanovnicima Baroknoga grada.

Pročitajte i ovo Kneginec prometna 8 Kneginec FOTO Teška prometna nesreća kod Varaždina: Uletio u dvorište kuće pa završio na krovu, ima ozlijeđenih Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

Gradonačelnik je ponosan što je stvorena, kako kaže jedinstvena gradska mreža koja je grad koštala oko milijun kuna no većina je namirena kroz sponzorstva.

Čehok umrežuje sve gradske službe. Postavlja video i internet nadzor po gradu.

Riječani i njihovi gosti u centru i na Trsatu imaju besplatan internet. Osim prenosnim računalima gradska mreža dostupna je i na mobitelima. Gradske službe, komunalije kao i prometna čvorišta preko interneta riječanima nije novost.

Broj korisnika gradskog besplatnog interneta povećava se.

Rijeci i Varaždinu priključila se Koprivnica, a u njih bi se trebali ugledati Osijek, Split ali i Zagreb. Na te tri gradske adrese internetizacija je čini se dalek pojam iako poručuju bit će. Vjerojatno pred lokalne izbore. 

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene