Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Besplatni bežični internet u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke u suradnji s tvrtkom Krk sistemi d.d. izradio je Projekt besplatnog bežičnog pristupa internetu u sredistu grada.

Sistem bežičnog pristupa internetu mogu koristiti građani Rijeke, turisti, poslovni ljudi kao i svi posjetitelji grada

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše staza po glavi stanovnika Osijek: Besplatno posudite bicikl i provozajte se gradom Slika nije dostupna Dobra vijest Od sljedeće godine: Besplatan prijevoz za srednjoškolce

Rijeka je od danas grad s najraširenijom besplatnom bežičnom internetskom mrežom u Hrvatskoj, koja pokriva gotovo cijelo središte grada, a u planu je njezino daljnje širenje, među ostalim i na Trsat

Istovremeno se na mrežu može priključiti 1700 korisnika, a instalirana je u sklopu projekta Grada Rijeke - Inteligentni grad. 

Na jedanaest lokacija u centru grada ima ukupno 27 pristupnih točaka, a svaka ima kapacitet od 60 istovremenih prijava.

Signal besplatnog interneta obuhvaća područje od Jadranskog trga, Korza, Ulice Ignacia Henckea do Rive i Splitske ulice, a radi se o najraširenijoj mreži, s najjačim signalom unutar nekog grada.

Za pristup internetu potrebna je kartica i prijenosno računalo, a korištenje interneta nema vremenskog ograničenja. 

No, ipak postoje neka ograničenja. Tako je blokirano korištenje P2P programa i svih internetskih stranica koje se smatraju nepoželjnima. 

Ograničena je veličina datoteke dozvoljena za transfer preko HTTP-a na 10 MB, ograničena je veličina datoteke za transfer preko FTP-a na 5 MB, dok je veličina e-maila ograničena na 3 MB.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene