Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok većina Hrvata uz pravosuđe veže negativne primisli, studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu trude se pokazati suprotno.


120 mladića i djevojaka već nekoliko godina besplatno dijele pravne savjete osobama slabijeg imovinskog statusa. I dok je njima to izvrsna prilika da naučenu teoriju primjene u praksi, oko 4000 građana zahvalno im je na pomoći.

Vezani članci Slika nije dostupna Poruka studenata čiji fakultet pretresa USKOK: 'Pozdravljamo rad državnih institucija' Slika nije dostupna USKOK upao na Pravni fakultet u Osijeku

U pravnoj klinici 120 studenata Pravnog fakulteta besplatno savjetuje građane koji si takvu pomoć ne bi mogli priuštiti.

Klinika je osnovana prije 4 godine, a djeluje u sklopu Pravnog fakulteta. Posljednjih nekoliko mjeseci posla ima više no ikad.

Zagrebački studenti prava među najboljima na svijetu!

'Ljude najviše interesira kako se ponašati u slučaju ovrhe, koja su njihova prava u slučaju otkaza ugovora o radu, kako natrag na burzu i kako pronaći novi posao', tvrdi Marina Bartol-Hedžet, administratorica Pravne klinike.

Svaki zaključak koji student donese mora potvrditi i mentor s fakulteta, što savjetima daje dodatnu vrijednost.

Savjeti ovih mladića i djevojaka pomogli su i žrtavama fizičkog nasilja i seksualnog zlostavljanja. Od stjecanja praktičnog iskustva njima je pak važnija činjenica da su dosad pomogli u rješavanju 4000 pravnih slučajeva.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook