Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službe na izmaku snaga

Voda nema kuda: Čička Poljana će još 10-ak dana biti pod vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba s poplavama i dalje se nastavlja. I dalje je kritično na sisačkom području s nabujalom rijekom Odrom te u Čičkoj Poljani.

Rijeka Odra i dalje pod pritiskom Kupe teče uzvodno. Tijekom noći je najviše problema bilo u mjesto Žabno, doznajemo u Županijskom centru 112, gdje se razina vode podigla za 10-12 centimetara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Reporteri Nove TV izvještavaju o poplava diljem Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Izvanredno stanje i dalje traje Vodostaji u opadanju, ali nema odmora: Stanovništvo na suhom neće biti još danima

Odra je poplavila dvorišne objekte te se približila kućama. Postavljala su se čak tri reda zečjih nasipa, a voda je i dalje prelazila preko. Službe su radile cijelu noć i kažu, na izmaku su snaga.

U Zagrebačkoj županiji su poplavljene mnogobrojne površine zaobalja zbog oborina i saturiranog tla, a naselja Čička Poljana i Ribnica ugrožavaju i povratne vode iz retencije Odransko Polje. Voda plavi niže površine od Odranskog polja prema desnom savskom nasipu. Sve površine koje su ispod kote 99,23 metara su poplavljene.

>> Pod pritiskom Kupe Odra teče uzvodno

I u Čičkoj Poljani se također ispumpavalo cijelu noć, a s obzirom da voda nema kamo otići mjesto će biti pod vodom još 10-ak dana.

Vodostaj Neretve od sinoć je u laganom padu pa se stanje s poplavama u Metkoviću normalizira.

Sava - redovne i izvanredne mjere obrane od poplava

Vodostaji rijeke Save tijekom dana bilježili su pad vodostaja na potezu od Jesenica do Ustave Trebež, dok na području Jasenovca vrhune oko vodostaja +865 cm.

Na nizvodnom dijelu do Županje vodostaji rijeke Save tijekom dana bili su u daljnjem porastu, pri čemu su i dalje na snazi mjere pripremnog stanja obrane od poplava za dionice mjerodavnih vodomjera Sava: Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak, Slavonski Šamac i Županja. Za dionice mjerodavnog vodomjera Sava: Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod i dalje su na snazi redovne mjere obrane od poplava.

Za dionice mjerodavnog vodomjera Sava - Jasenovac i Sava - Stara Gradiška na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene