Je li izbor Gordana Marasa za šefa zagrebačkog SDP-a bio protiv Davora Bernardića? Takve poruke predsjedniku stranke stižu i od lokalnih članova SDP-a, dok oni svakodnevno viđeni članovi - danas šute.

Galerija +0 Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr)

S 91 glasom više, u utrci za šefa zagrebackog SDP-a pobjedio je Maras.

Vezani članci Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Bauk o mailu zastupnicima: "Možda je intonacija bila malo lepršava, ali nitko mi nije ništa zamjerio" Gordan Maras i Davor Bernardić (Foto: dnevnik.hr) SDP-ovci o minimalnoj plaći: "Nema vremena za čekanje. Zakon se mora donijeti"

"Mojim izborom, prioriteti unutar stranke su jasno određeni. To mora biti rješavanje problema građana i pozdrav s klijentelističkim i oportunističkim načinom razmišljanja" rekao je Maras.

Izbor kandidata koji je oporba šefu stranke, poruka je i njemu samom, kažu bliski Bernardićevi suradnici.

„To je stanovita poruka da predsjednik stranke mora početi mijenjati svoj način rada jer nezadovoljstvo će, nažalost, biti veće ako se to ne dogodi“, kaže SDP-ovac Ivo Jelušić.

Krizu stranke vide i u Sisku i u Koprivnici.

„SDP u zadnje vrijeme nije na razini zadatka. a članovi SDP-a u zagrebu su primijetili da SDP nije na razini zadatka“, kaže sisačka SDP-ova gradonačelnice Kristina Ikić Baniček.

SDP-ovac Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice situaciju ne želi uspoređivati s nacionalnim izborima.

„Teško mi je s obzirom da gospodin Maras ima određenu povijest odnosa, prijateljstvo i suradnju s Davorom Bernardićem, reći kako bi se to odrazilo na status Bernardića“, kaže Jakšić.

Status mu je da je, nezadovoljstvu unatoč, još uvijek predsjednik.

„Svačiji kraj, pa i Davora Bernardića ovisit će o rezultatima stranke, ili na izborima ili ako bi jako pao rejting“, tvrdi Jelušić.

Rejting je u svibnju bio 18,2 posto, a na izborima unutar stranke - pobijedio je oporbeni kandidat
kojem kritike aktualnog vodstva - nisu, barem do sada, bile strane.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju