Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal na konvenciji SDP-a

Bernardić dijelio šalabahtere?! Pet kandidata odustalo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se održava izborna konvencija Gradske organizacije SDP-a Zagreb pod nazivom 'Snaga za budućnost'.

Na konvenciji trebaju biti izabrani i potpredsjednici zagrebačkog SDP-a. No, zbog spekulacija o tome kako je Davor Bernardić dijelio šalabahtere za koga treba glasovati, od kandidature je odustalo pet kandidata.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Uz četiri potpredsjednika treba biti izabrano i 10 članova Predsjedništva te 55 Gradskog odbora. Kako doznajemo pet kandidata povuklo je svoje kandidature, a među njima su Ivo Jelušić, Gordana Sobol i Igor Rađenović zbog spekulacija prema kojima je predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić dijelo šalabahtere koji su upućivali za koga treba glasovati.

Bernardć je na te spekulacije odgovorio rekavši da je to glupost te da nije moguće izmanipulirati 6.000 ljudi. Mirando Mrsić je kazao da neće sudjelovati u 'tom cirkusu' jer to nisu demokratski izbori.
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić odbacio je takve tvrdnje rekavši kako je zagrebački SDP ozbiljna organizacija, a ne dječji vrtić. 'Naravno da nije bilo šalabahtera', dodao je.
Premijer Zoran Milanović se nije pojavio na konvenciji. Bio je najavljen dolazak i Josipa Leke koji se ipak nije pojavio.

Na konvenciji je predstavljen program rada za mandat 2013.- 2017. te izvještaj o radu zagrebačke organizacije SDP-a u proteklom mandatu.

Okupljenima se obratio predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić koji se osvrnuo na istrage koje se ovih dana vode. 'Svjedočimo o kriminalu u državi, a paralelno tražeći način da stvorimo preduvjete ekonomiji. Referendum o braku, dvojezičnost, ali građani najvećim izazovom smatraju nezaposlenost. SDP treba pobjedu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima. Za dvije godine, Hrvatska će biti zemlja s puno više reda i treba osigurati pobjedu SDP-a i na parlamentarnim izborima.

>> Zagrebački SDP bira četiri potpredsjednika

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina je kazao kako je SDP-u potrebno jedinstvo, stabilnost i odgovornost. 'Treba stvoriti tim koji će pobijediti jer samo stabilna stranka može dobiti predstojeće izbore. Treba osigurati našem kandidatu da, kao i prije četiri godine, dobije predsjedničke izbore. Onda slijede parlamentarni. Sadašnja oporba ne može biti alternativa. Osramotili su Hrvatsku u Vukovaru. Ne mogu biti alternativa jer podržavaju inicijative koje diskriminiraju građane. Hrvatska je ranjena zemlja, s ovakvim razmjerima pljačke se nitko u EU nije borio. Naša vlada se trudi, ali ne ide preko noći, ali mic po mic Hrvatska će se izvući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene