Davor Bernardić (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Davor Bernardić (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Foto: Filip Kos/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić vezano za medijska nagađanja da su mu politički mentori Zlatko Komadina i Rajko Ostojić okrenuli leđa poručio je da je s Komadinom prijatelj, a s Ostojićem će "nakon špekulacija koje su se pojavile u medijima morati preispitati odnose".


U subotu je, naime, na Glavnom odboru SDP-a propao pokušaj opoziva Bernardića s mjesta predsjednika stranke, koji je prema izvorima nekih medija koordinirao Ostojić, dok je Komadina ponedjeljak izjavio kako je "definitivno došlo vrijeme da Predsjedništvo SDP-a zauzme svoj stav o tome, to očekuju članovi Glavnog odbora i to se mora dogoditi".

Vezani članci Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug SDP-ov Arsen Bauk u Sabor je donio nekoliko mandarina - 2 Arsen Bauk na saborsku klupu poslagao mandarine u sjećanje na Đorđa Balaševića

Bernardić je u izjavi novinarima najavio da će sjednicu Predsjedništva stranke sazvati u rokovima, odbivši precizirati kada će to biti, ali uvjerava da neće izbjegavati sazivanje sjednice tog tijela u kojemu je, prema neslužbenim informacijama, izgubio većinu.

"O mom ostanku na čelu stranke izjasnile su sve članice i članovi. Što se tiče rokova, svi rokovi u SDP-u su sukladno Statutu, tako će biti i ovaj put, kao i uvijek“, poručio je.

Osvrćući se na subotnju sjednicu Glavnog odbora, na kojoj nije uspio pokušaj njegova rušenja, kazao je da je njegov zadatak uvesti red u stranku i konsolidirati je do europskih izbora te da će to i napraviti.

"Moj je zadatak da uvedem red i bit ću ustrajan u tom cilju. Što se tiče subote, tada je SDP još jednom pokazao da ne može proći nered, nerad i da ne mogu proći oni koji su radost za HDZ i u trenutku najvećih HDZ-ovih afera ruše SDP“, naglasio je Bernardić.

Ustvrdio je da neće pokrenuti postupak izbacivanja nekih članova SDP-a koji se zauzimaju za njegov odlazak s čelnog mjesta u stranci. (Hina)