Davor Bernardić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Davor Bernardić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jasenka Auguštan Pentek zatražila je na sjednici Glavnog odbora SDP-a opoziv Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke.


Na sjednici Glavnog odbora SDP-a, koja je upravo u tijeku, zatražen je opoziv Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke, no taj pokušaj nije uspio. 

Vezani članci Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Grbin nije bio voljan odgovarati na novinarska pitanja, na susretu stranke bilo je i dobacivanja Slika nije dostupna Bernardić ostaje na čelu stranke, Opačić i Mrsić se izvukli s opomenom

Nakon burne rasprave članovi GO-a glasali su o tome hoće li prijedlog o opozivu ući u dnevni red. Za uvrštenje u dnevni red bilo su potrebna najmanje 44 glasa, no za tu opciju izjasnilo se tek 38 članova Glavnog odbora. 

Komadina pristao biti v.d.?

Prema informacijama koje neslužbeno dolaze do novinara, opoziv je zatražila gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan Pentek, no Erik Fabijanić, predsjednik GO-a, usprotivio se da se prijedlog uvrsti u dnevni red, ali je o tome otvorio raspravu. 

Predloženo je SDP preuzme Zlatko Komadina kao vršitelj dužnosti na godinu dana. Članovima se obratio i Bernardić koji je, navodno, pozvao Komadinu da se izjasni.

U stanci se pokušala održati sjednica Predsjedništva kako bi se očitovalo o tom prijedlogu. Iako su neslužbene informacije govorile da je ta sjednica i održana, čini se da se to ipak nije dogodilo. Informacije iz SDP-a govore da je Bernardić odbio sazvati sjednicu Predsjedništva.

Također prema neslužbenim informacijama, Komadina je pristao biti v.d. predsjednika stranke. 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju