Obavijesti Video Pretražite Navigacija
burna sjednica GO-a

Bernardić (opet) "preživio": Propao pokušaj rušenja predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasenka Auguštan Pentek zatražila je na sjednici Glavnog odbora SDP-a opoziv Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a, koja je upravo u tijeku, zatražen je opoziv Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke, no taj pokušaj nije uspio. 

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Vruća tema Lome se koplja oko Resnika, Bernardić poručio: "Nisu niti htjeli riješiti problem sve dok se nije dogodio odron na Jakuševcu" Slika nije dostupna U SDP-u sastanak za sastankom Bernardić ostaje na čelu stranke, Opačić i Mrsić se izvukli s opomenom

Nakon burne rasprave članovi GO-a glasali su o tome hoće li prijedlog o opozivu ući u dnevni red. Za uvrštenje u dnevni red bilo su potrebna najmanje 44 glasa, no za tu opciju izjasnilo se tek 38 članova Glavnog odbora. 

Komadina pristao biti v.d.?

Prema informacijama koje neslužbeno dolaze do novinara, opoziv je zatražila gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan Pentek, no Erik Fabijanić, predsjednik GO-a, usprotivio se da se prijedlog uvrsti u dnevni red, ali je o tome otvorio raspravu. 

Predloženo je SDP preuzme Zlatko Komadina kao vršitelj dužnosti na godinu dana. Članovima se obratio i Bernardić koji je, navodno, pozvao Komadinu da se izjasni.

U stanci se pokušala održati sjednica Predsjedništva kako bi se očitovalo o tom prijedlogu. Iako su neslužbene informacije govorile da je ta sjednica i održana, čini se da se to ipak nije dogodilo. Informacije iz SDP-a govore da je Bernardić odbio sazvati sjednicu Predsjedništva.

Također prema neslužbenim informacijama, Komadina je pristao biti v.d. predsjednika stranke. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene