Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak da bi nesazivanje izvanredne saborske sjednice predstavljalo grubo kršenje Ustava, no stav SDP-ova kandidata Zorana Milanovića da bi sazivanje bilo presedan nije želio komentirati, rekavši da "svako ima pravo na svoje mišljenje".

Galerija


"Ustav je jasan, kaže da se unutar 30 dana mora sazvati izvanredna sjednica Hrvatskog sabora. Sve ostalo je grubo kršenje Ustava", rekao je Davor Bernardić na konferenciji za medije.

Vezani članci Sabina Glasovac (Foto: Pixsell,Tomislav Miletic) HDZ prozvao Sabinu Glasovac da je licemjerna oko štrajka, ona im poručila da su "promašili" Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić: "Kad bih i htio vratiti novac, ne znam kako bih to izveo jer nisam dobio novac, nego znanje"

Bernardić nije želio komentirati stav njihova kandidata na predsjedničkim izborima Zorana Milanovića, koji je u Metkoviću prošle subote rekao da bi sazivanje te sjednice bio presedan.

Milanović je tada argumentirao da bi se, ako predsjednica Republike odgovori pozitivno na inicijativu Mosta da se sazove izvanredna sjednica Sabora, ista stvar mogla dogoditi više puta godišnje, u svakoj ljetnoj i zimskoj stanci zasjedanja.

"Što se tiče tumačenja i pojedine interpretacije, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da su tu stvari prilično jasne. Stavove pojedinih kandidata niti ću komentirati niti ću preispitivati", izjasnio se Bernardić.

Nije htio komentirati ni objavu tjednika Nacional, koji tvrdi da on kao predsjednik SDP-a ruši Gordana Marasa kao predsjednika zagrebačke stranačke organizacije.

"Što se tiče medijskih spekulacija, pogotovo anonimnih, ne mogu ih komentirati. Mi smo ozbiljna stranka, nekima je očito u interesu vratiti sjeme sukoba u SDP, što neće proći", izjavio je. (Hina)