Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O inicijativi za opoziv

Bernardić: "Nekima koji će glasati za Plenkovića ovo će možda biti zadnja fotelja u Saboru"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Koprivnici je sudjelovao na Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika SDP-a. Poručio je kako je cilj okupljanja ratificiranje Europske povelje o ravnopravnosti spolova u gradovima gdje je na vlasti SDP.

„HDZ ne želi ratificirati Istambulsku konvenciju, no naše ratificiranje Europske povelje je korak prema društvu jednakih mogućnosti u kojem ćemo se aktivno boriti protiv nasilja nad ženama. Nevjerojatno je da šest mjeseci poslije borba protiv nasilja nad ženama još nije stavljena na dnevni red“, kazao je Bernardić.

"Oni štite svoje fotelje"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Šef SDP-a osvrnuo se i na izjavu premijera Plenkovića koji je ustvrdio da je inicijativom za opozivom Vlade u Saboru pokazana sva jalovost oporbe.

„Evidentno je da smo osobno zabrinuti za sudbinu radnika i radnica Agrokora. Ne štite oni radnike, oni štite svoje fotelje, a preko lešinara izvlače novac iz Hrvatske. To je kazneno djelo. Riječ je o trgovini utjecajem, kupovanju obveznica prije pisanja lex Agrokora. Ovo je najskuplje kreditiranje jedne kompanije u povijesti. I dalje se ne zna gdje je novac“, kazao je Bernardić.

Na pitanje na čije glasove računa prilikom glasanja o povjerenju Vladi te je li razgovarao s Miloradom Pupovcem, Bernardić je odgovorio kako je u kontaktu s mnogim zastupnicima.

„Računam na zastupnike kojima je Hrvatska na prvom mjestu i koji ne podržavaju da se novac izvlači iz Hrvatske putem lešinara. Bit će jako zanimljivo gledati kako pojedini zastupnici pored zdravih očiju ne vide da se događa ovakav presedan najskupljeg financiranja te će podržati Vladu. Možda će im to biti zadnja fotelja u parlamentu“, kazao je Bernardić.

"Vlada je Todoriću dala šest mjeseci da se spakira"

Najnovije objave Ivice Todorića na njegovom blogu, Bernardić nije želio komentirati.

„Vlada mu je dala šest mjeseci vremena da spakira kofere. Znate li nekog tko je zbog Agrokora u zatvoru? Ja zasad ne znam nikog“, kazao je Bernardić.

Osvrnuo se i na najnovije istraživanje Crobarometar.

„SDP se stabilizira, imamo novi program za Hrvatsku. Borimo se za zemlju jednakih mogućnosti. U zadnjih godinu dana od Vlade nismo vidjeli ništa. Zadnja blamaža je ona s INA-om. De facto smo se nakon godinu dana sunovratili na početak “, kazao je Bernardić.

Govoreći o zanimanju ruske naftne kompanije Rosnjefta za ulazak u vlasničku strukturu hrvatske naftne kompanije INA-e, Bernardić je ustvrdio kako je sigurno da Vlada nema nikakav plan za INA-u.

"Predsjednica na strani zdravog razuma"

Osvrnuvši se na izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja je izjavila kako javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i to treba rasvijetliti, kazao je da je u tom slučaju ona na strani zdravog razuma.

Podsjetimo, Predsjednica je jučer u Dubrovniku vezano za Agrokor novinarima također izjavila kako se ne smije dopustiti da jedno pitanje zaokupi svu pozornost i energiju, jer se život ne svodi na Agrokor, dodavši da tu treba naći nacionalni konsenzus u njegovom rješavanju jer je bitnije postići suglasje nego se razilaziti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene