Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je novinarima rekao da na zadnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a nije bilo nikakvog prijedloga da se to tijelo tajnim glasanjem izjasni o povjerenju njemu.


''Nikakvog takvog prijedloga nije bilo“, rekao je Bernardić novinarima koji su tražili komentar neslužbene informacije da je na zadnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina predložio da se to tijelo tajnim glasanjem izjasni o povjerenju njemu.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Bernardić o Dubravki Šuici: "Kako je moguće da profesorica u gimnaziji ima imovinu vrijednu pet milijuna eura " Zlatko Komadina i Davor Bernardić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Komadina otvoreno prozvao Bernardića: Uskoro moguća nova sjednica Predsjedništva SDP-a

''Što se toga tiče, sve sam rekao nakon sjednice Predsjedništva, a vi sve ostale stvari koje vam netko javlja, morate pitati one koji vam javljaju. Ja se neću baviti prepričavanjem, mogu se baviti samo činjenicama i pred europske izbore očekujem da se svi u SDP-u prihvate posla, da rade na našem zajedničkom cilju, a da se ne bave opstrukcijom i olajavanjem“, poručio je Bernardić.

''Kada govorim u svoje ime, mogu reći i da govorim u ime ogromne većine i članica i članova Predsjedništva, Glavnog odbora i, na kraju krajeva, članica i članova stranke. Prihvatite se posla, budite ozbiljni i idemo raditi posao“, poručio je Bernardić.

Na pitanje znači li to da su netočne informacije da je Komadina to predložio, Bernardić nije odgovorio nego se okrenuo i otišao.

Prema neslužbenim informacijama, na sjednici Predsjedništva u utorak Zlatko Komadina je Bernardiću rekao da bi na njegovom mjestu predložio da se Predsjedništvo tajnim glasanjem izjasni uživa li još povjerenje tog tijela, ali da je Bernardić taj prijedlog prečuo i nije se izložio glasanju. Iako se na četverosatnoj sjednici Predsjedništva razgovaralo o povijesno niskom rejtingu SDP-a od 14,6 posto i odgovornosti Bernardića za takvo stanje, on je novinarima rekao da su razgovarali o SDP-ovom prijedlogu poljoprivredne politike i o zakonu o pobačaju koji će stranka predložiti premda o tome, kako potvrđuje više izvora iz Predsjedništva stranke, nije bilo ni riječi. (Hina)