Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na presudu

Bernardić: "Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH, nego je svojom intervencijom omogućila uspostavljanje mira"

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je presudu Haškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata. Smatra kako Hrvatska nikako nije izvela agresiju na BiH te kako nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u vezi s presudom Haškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata kako je sigurno da politika prema Bosni i Hercegovini nije bila najmudrija, ali da Hrvatska nikako nije izvela agresiju na BiH, te kako nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Reagirao Grad Zagreb Bernardić objavio dokumente: "Ovo je jedna od najvećih afera dosad" Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže"

Bernardić je u srijedu navečer u Varaždinu istaknuo da duboko suosjeća s obiteljima svih žrtava ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini. "Zločin je zločin. On je individualan, nije kolektivan. Kad je u pitanju ova presuda, teorija o udruženom zločinačkom pothvatu ne stoji. Važno je reći da je zahvaljujući hrvatskoj intervenciji u Bosni i Hercegovini uspostavljen mir, ostvaren je Dejtonski sporazum i ostvareno je primirje", rekao je Bernardić. Također je rekao da su mnogobrojni izbjeglice zbrinuti u Hrvatskoj te drugim europskim zemljama.

Kako je dodao, može se govoriti o tome je li Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini. "Da je Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini, vjerojatno Hrvati u BiH ne bi izvukli deblji kraj", izjavio je i ocijenio je da se upravo zato najviše Hrvata iselilo iz Posavine.

Ponovio je da Hrvatska nije izvela agresiju na BiH, da to nije bio nikakav udruženi zločinački pothvat, a Hrvatska je intervencijom omogućila uspostavu mira, prekid rata i Dejtonski sporazum.

Bernardić je rekao da mu je žao zbog tragičnog događaja u sudnici, odluke generala Slobodana Praljka da si oduzme život, te je izrazio sućut obitelji.

Predsjednik SDP-a u Varaždinu se sastao s članovima stranke i novoizabranim predsjednikom Gradske organizacije Miroslavom Markovićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene