Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benko: Utvrditi je li se prema Fištroviću već trebalo postupati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Marijan Benko o slučaju moždane smrti mladića rekao je kako je to neprijeporno jedan od najtežih događaja zadnjih godina u tijeku kojeg su zbog policijskog postupanja nastale tako tragične posljedice.

Jučer su liječnici 22-godišnjem Bjelovarčaninu, nad kojim je policijski službenik 23. prosinca primijenio "sredstva prisile većeg intenziteta nego je bilo potrebno", utvrdili moždanu smrt. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Ravnatelj policije Marijan Benko je, izrazivši duboko žaljenje zbog stradanja mladića, kazao kako zna da riječi isprike i žaljenja ne mogu ublažiti posljedice. Istaknuo je da kao ravnatelj policije inzistira da se nepristrano utvrde sve činjenice i okolnosti događaja kao i odgovornost svih koji su počinili propuste.

Naglasio je kako Ravnateljstvo policije djeluje u tri smjera -
kriminalističkom obradbom nastoji utvrditi činjenice, a kad pribavi medicinsku dokumentaciju, bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave. 

Ured za unutarnju kontrolu mora detaljno ispitati tijek
događaja i postupanje svih policijskih službenika i angažman svih rukovoditelja kako bi se donijela odluka o propustima, mogućim pojedinačnim odgovornostima i stegovnim mjerama. 

I kao treće, budući da su protiv policajca koji je postupao u ovom slučaju građani već podnijeli dvije prijave zbog prekoračenja ovlasti, Benko je naložio da se istraže svi događaji i prijašnji slučajevi kako bi se razmotrilo
jesu li poduzete potrebne mjere.

To će, kazao je Benko, dati odgovor na pitanje je li prema tom
policajcu trebalo i prije reagirati stegovnim ili kadrovskim mjerama, odnosno premještajem na drugo radno mjesto.

Na konferenciji je bila i bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić koja je rekla kako je obišla obitelj stradalog mladića te nakon toga od ravnatelja i ministra policije odlučila zatražiti da se ispitaju sve okolnosti događaja te da se vidi treba li, uz provedene mjere, ispitati i druge odgovornosti.

Izrazivši žaljenje zbog slučaja, dodala je kako se nada da će nakon rasvjetljenja svih okolnosti vratiti povjerenje građana u policiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene