Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Hrvatskog sabora

Bebić: Svima želim uspjeh na izborima, ma što to značilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je prigodno obilježavajući Dan Hrvatskog sabora 30. svibnja, svim zastupnicima poželio uspješan rad u narednom razdoblju, pa i u parlamentarnim izborima za novi, 7. saziv Sabora.

'Želim vam uspješan rad, uspješnu ovu i iduću godinu te da u narednim mjesecima kada budu i izbori za novi 7. saziv Sabora, svima vam želim mnogo uspjeha, ma što to značilo', poručio je Bebić okupljenim zastupnicima na skromnoj svečanosti u povodu 21. obljetnice konstituiranja prvog saziva Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nije to loše' Veselo u Saboru: 'Zanimljivi su ovi zastupnici koji imaju oči natrag'

Bebić se u kratkom govoru prisjetio

30. svibnja 1990.

kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor, tada Sabora SRH.


Prisjetio se i donošenja prvog hrvatskog Ustava 22. prosinca 1990. te referenduma od 19.svibnja 1991., na temelju kojeg je donešena ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.

Odluka o prekidu svih pravnih veza s tadašnjom SFRJ donesena je 8. listopada 1991., a Hrvatska je tada legitimno i legalno postala samostalna i suverena država, kazao je.

Govoreći o aktivnostima Hrvatskog sabora u aktualnom 6. sazivu, Bebić je rekao da su one prvenstveno usmjerene na usklađivanje zakona sa zakonodavstvom EU te da je taj proces pri kraju.

Ovaj saziv, kako je kazao, donosit će i dalje zakone i propise vezane za usklađivanje s EU ali i one nužne za daljnji razvoj demokratskog sustava u područjima svih društvenih djelatnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene