Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na inzistiranje novinarke Nove TV, predsjednik Sabora Luka Bebić ipak se ispričao zbog netočnih podataka iznesenih na sastanku na temu statusnih saborskih prava, koji je održan prošlog ponedjeljka.


No, ta je isprika praktički 'iznuđena'. 'Ako ćete inzistirati na tome, na vjerodostojnosti, u ovoj dinamici života ima i propusta, za što se mi ispričavamo', rekao je Bebić novinarima. Na pitanje je li istina da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks tražio da se ispita osoba zbog koje su on i Bebić 'ispali budale i lašci', Bebić je novinarima odgovorio da stalno inzistiraju na nekim istragama.

Vezani članci Zagrebački holding Otkrivene plaće čelnih ljudi Zagrebačkog holdinga: "Tko će se pod tim uvjetima željeti javiti na natječaj..." Slika nije dostupna Saborskim zastupnicima uskoro niže plaće?

>> Šeks: 'Luka Bebić i ja ispali smo lašci i budale'

>> Lažnim podacima na braniku saborskih privilegija

'Ispitat ćemo gdje je došlo do tih pogrešaka, ali ne čini li vam se da je to samo jedna neprecizninost, koja u našim vremenima nije najvažnija stvar koju smo htjeli postići raspravom o povlasticama zastupnika', uzvratio je Bebić protupitanjem. Objasnio je kako su prikupljeni podaci stari 3 do 4 mjeseca i da ih nisu provjeravali. 'Niti ih želimo provjeravati, bilo je nepreciznosti, ali opći dojam relacija, bez obzira što se treba popraviti, jest taj podatak da ne odskačemo bitno od opće situacije u Europi', smatra Bebić.

Ipak, nakon što je pri objavi podataka, za koje je odmah bilo jasno da nisu točni, planuo na novinare, Bebić je sada pomirljiviji. Na kraju je novinarima poručio 'neka cvjeta sto cvjetova, sto mišljenja, ali dopustite da se ta mišljenja izraze'.

Inače, kako je rekao, za 6-postotno smanjenje plaća saborskih zastupnika postoji zakonski prijedlog, a Bebić kaže kako se i sam zalagao za široku raspravu o tome jer 'ako govorimo o izlasku iz opće krize, onda svi trebamo staviti na dnevni red što možemo raciioonalizirati'. Tako je jedna od točaka dnevnog reda predsjedništva Sabora bila opća racionalizacija troškova Sabora, a gdje i kako će parlamentarci štedjeti tek se treba dogovoriti.