Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nezaboravno iskustvo

Priča doktora koji je porodio bebu iznad Kvarnerskog zaljeva: "Bilo je malo turbulencija i panike, ali smirili smo majku i sve je prošlo super"

Marko Balen uživo na Krku razgovara s timom koji je porodio bebu u helikopteru (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Marko Balen uživo na Krku razgovara s timom koji je porodio bebu u helikopteru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Balen uživo na Krku razgovara s timom koji je porodio bebu u helikopteru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marko Balen uživo na Krku razgovara s timom koji je porodio bebu u helikopteru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Balen uživo na Krku razgovara s timom koji je porodio bebu u helikopteru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Jedna je beba za Veliku Gospu rođena u zraku, u vojnom helikopteru. Luciju Brnjac porodili su tako umjesto liječnika KBC-a Rijeka - vojni liječnik i medicinska sestra negdje iznad Kvarnerskog zaljeva.

Dan poslije - mama sretna, vojni liječnici još pod dojmom, a liječnici u Rijeci - ponosni.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!" Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku

Marija se rodila u vojnom helikopteru iznad Kvarnera. Nije se mogla strpjeti da sleti u Rijeku.

Majka se šali s medicinskim sestrama i liječnicima kako ne zna koje će mjesto pisati kao mjesto rođenja. "To i mene zanima, u oblacima, mjesto rođenja je među oblacima", smije se mama Lucija Brnjac.

Malu Mariju u vojnom helikopteru porodili su vojni liječnik i medicinska sestra. Za Roka Hatvalića novo životno iskustvo.

"Porod u helikopteru se ne događa svaki dan, mislim da je ovo prvi porod u dvije godine u helikopteru što se desilo", rekao je doktor medicine, natporučnik Roko Hatvalić.

Riječki liječnici iznimno su ponosni na vojne kolege. "Prva u zraku. Sad imamo jedno iskustvo. Rodila je u zraku i nastavila se voziti. Taj osjećaj malo žena može dijeliti. Iskustvo koje će majka zasigurno pamtiti čitavog života", kazao je prof. dr. sc. Herman Haller, predstojnik klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka

Nezaboravno iskustvo za majku Luciju koja je svoju Mariju rodila među oblacima na blagdan Velike Gospe. Ali i novo iskustvo za posadu vojnog helikoptera koji 365 dana u godini služi za pomoć i prijevoz životno ugroženih osoba iz udaljenijih područja. I njima je ovo bio jedan jako sretan dan.

"Večinom su to traume, infarkti i ostala teška stanja. Često su ugroženi pacijentovi životi, ovo je drugačiji slučaj. Snašli smo se bez problema, bilo je malo turbulencija u helikopteru i malo panike. Ali na kraju smo smirili majku, sve je prošlo super i nama je jako drago zbog toga", rekao je uživo za Dnevnik Nove TV Roko Hatvalić, doktor medicine i natporučnik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene