Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reportaža iz Lijepe naše

BBC: Trenutak ulaska Hrvatske u EU pomalo je ironičan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju, BBC je napravio reportažu u kojoj zaključuje kako je trenutka ulaska Lijepe naše u EU pomalo ironičan zbog krize identiteta s kojim se Europa upravo suočava.

Hrvatska za manje od četiri tjedna ulazi u punopravno članstvo Europske unije. Tim je povodom BBC-jev dopisnik Chris Morris napravio reportažu u kojoj je posjetio Knin, Hvar i Split.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

U Kninu je naišao na Borisa Kranjića, koji se borio u ratu i koji mu je ispričao kako se osjeća pomalo zaboravljenim, ali ipak vjeruje da je postignut određeni napredak.

>> Milanović za BBC: HDZ-ovci su skloni niskim strastima, ali nisu ekstremisti!

Na Hvaru je razgovarao s vinarom Androm Tomićem, koji je optimističan zbog novog velikog tržišta koje se otvara, makar je zabrinut da bi domaće tržište mogla preplaviti strana jeftina vina.

U Splitu je pak uzeo izjavu jednog konzultanta za razvoj urbanih sredina, koji vjeruje da je Europska unija na neki način sudbina svih država u Europi.

Morris se na kraju izvještaja prošetao splitskom Rivom te je rekao kako je pomalo ironično da se Hrvatska Europskoj uniji priključuje u trenutku velike krize identiteta Europe. Zaključio je kako Hrvatska u EU ipak ulazi širom otvorenih očiju te da su njezini građani itekako svjesni da europska ulica nije popločena zlatom.

Cijeli prilog možete pogledati na stranici BBC-ja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene