Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju, BBC je napravio reportažu u kojoj zaključuje kako je trenutka ulaska Lijepe naše u EU pomalo ironičan zbog krize identiteta s kojim se Europa upravo suočava.


Hrvatska za manje od četiri tjedna ulazi u punopravno članstvo Europske unije. Tim je povodom BBC-jev dopisnik Chris Morris napravio reportažu u kojoj je posjetio Knin, Hvar i Split.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Pomorac prijetio smrću supruzi i policajcima pa ih i fizički napao: "Ubit ću te, riješit ću ja tebe i neće mi četnici uzimati moje trude" Požar u Splitu (Foto: Dalmacija Danas) Vatrogasac ozlijeđen u gašenju velikog požara u Splitu: Izgorjelo devet vozila, čule su se i brojne detonacije

U Kninu je naišao na Borisa Kranjića, koji se borio u ratu i koji mu je ispričao kako se osjeća pomalo zaboravljenim, ali ipak vjeruje da je postignut određeni napredak.

>> Milanović za BBC: HDZ-ovci su skloni niskim strastima, ali nisu ekstremisti!

Na Hvaru je razgovarao s vinarom Androm Tomićem, koji je optimističan zbog novog velikog tržišta koje se otvara, makar je zabrinut da bi domaće tržište mogla preplaviti strana jeftina vina.

U Splitu je pak uzeo izjavu jednog konzultanta za razvoj urbanih sredina, koji vjeruje da je Europska unija na neki način sudbina svih država u Europi.

Morris se na kraju izvještaja prošetao splitskom Rivom te je rekao kako je pomalo ironično da se Hrvatska Europskoj uniji priključuje u trenutku velike krize identiteta Europe. Zaključio je kako Hrvatska u EU ipak ulazi širom otvorenih očiju te da su njezini građani itekako svjesni da europska ulica nije popločena zlatom.

Cijeli prilog možete pogledati na stranici BBC-ja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook