Arsen Bauk
Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk poslao je mail u Ministarstvo pravosuđa u kojem je predložio da se Državno sudbeno vijeće, čija je sjednica najavljena za 31. ožujka, sastane u Hrvatskom saboru.


"Hrvatski sabor tada ne zasjeda, moguće je održati sjednicu na kojoj je najavljen dolazak većeg broja novinara u puno povoljnijim epidemiološkim i tehničkim uvjetima. Naime, dvorana Ivan Mažuranić opremljena je za održavanje sjednica i uživo i putem veze, a veća je i prostranija od dvorane Vidikovac u zgradi Ministarstva pravosuđa", poručio je Bauk u mailu.

Vezani članci Sabornica Za nedolazak u Sabor 150 kn: Ostaje naknada za odvojeni život Trg maršala Tita U Saboru rasprava o imenima ulica: "Pet puta je spomenut Tito, to je dokaz da smo u normali"

Napominje i kako je je prostor u Saboru funkcionalniji jer postoje i novinarske sobe za akreditirane novinare.

"Također, smatram da je zbog ravnoteže između tri stupa vlasti primjerenije da tehničku potporu radu stručne službe Vijeća daje izvršna, a radu DSV-a na sjednicama daje zakonodavna vlast", poručuje Bauk i dodaje kako bi se održavanjem sjednica u zgradi Sabora poslala "snažna poruka otvorenosti i transparentnosti rada vijeća".

Na dnevnom redu sjednice Državnog sudbenog vijeća 31. ožujka je odlučivanje o prijedlogu predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana koji je zatražio da se suci tog Županijskog suda Zvonko Vekić i Darko Krušlin privremeno udalje od obavljanja sudačke dužnosti nakon što je ih je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić optužio za korupciju. 

Članovi DSV-a obavit će razgovore i s kandidatima za predsjednika Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Županijskog suda u Zagrebu i Visokog kaznenog suda RH te ih imenovati na funkcije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju