Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši šef Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić sinoć nije iznio obranu pred Uskokovim istražiteljima, koji ga sumnjiče da je umiješan u aferu 'Fimi-Media', doznaje se od njegovih branitelja.


Barišić se u sjedištu USKOK-a sinoć zadržao oko dva sata no, kako se doznaje od njegovih odvjetnika Ante Madunića i Rajka Mlinarića, za sada nije iznosio obranu na Uskokove sumnje da je sudjelovao u nezakonitostima u slučaju 'Fimi-Media'.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

>> Barišić razriješen dužnosti tajnika i ravnatelja Carine

>> 'Barišić je na Carini sedam godina bio gospodar života i smrti'

Branitelji nisu željeli otkriti što USKOK stavlja na teret Barišiću, pravdajući se da je riječ o 'uskočkom' predmetu te da je postupak tajan. Zbog toga nisu željeli potvrditi ni odbaciti nagađanje medija da se Barišića tereti za višemilijunske štete u poslovima državnih tvrtki HEP, Hrvatske šume i Plinacro s tvrtkom 'Fimi-Media' u vlasništvu Barišićeve dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, koja je od kolovoza ove godine u pritvoru. Naime, sumnja se da se preko te tvrtke iz državnih poduzeća izvlačio novac od kojega je dio navodno završio i u crnom fondu HDZ-a.

Obranu nije iznio jer mu je pozlilo?

Policija je prilikom pretresa kod Barišića pronašla 2,5 milijuna kuna gotovine, javlja Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske istrazi. List tvrdi i da mu je pozlilo te da zato nije iznio obranu.

Odvjetnik Madunić jučer je izjavio da se Barišića sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti.

Nakon saslušanja, Barišić je jučer nešto prije 20 sati policijskim vozilom sa zatamnjenim staklima odvezen natrag u Jedinicu za zadržavanje na Sjenjaku. Očekuje se da će USKOK danas od zagrebačkog Županijskog suda zatražiti da Barišiću odredi jednomjesečni istražni zatvor. (Hina)