Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden u USKOK

Barišić razriješen dužnosti državnog tajnika i ravnatelja Carine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jutros uhićen, Vlada je danas brzopotezno razriješila Barišića.

Mladen Barišić je poslijepodne priveden u sjedište USKOK-a, gdje će ga ispitati istražitelji koji ga sumnjiče da je umiješan u slučaj 'Fimi Media'.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> 'Barišić je na Carini sedam godina bio gospodar života i smrti'

>> Uhićen Mladen Barišić, šef Carine

Barišić je policijskim vozilom u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici doveden nešto prije 18 sati, a ubrzo su stigla i dvojica njegovih odvjetnika Ante Madunić i Rajko Mlinarić.

Iako je Madunić ranije najavljivao da Barišić USKOK-ovim istražiteljima želi iznijeti svoja saznanja o slučaju 'Fimi Media', prije ulaska u USKOK kazao je kako će se o načinu obrane njegovog klijenta odlučiti nakon što im USKOK predoči zbog čega ga se tereti.

Po Madunićevim saznanjima Barišića se sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i poticanje za zlouporabe položaja i ovlasti.

Vlada ga razriješila dužnosti tajnika i ravnatelja Carine

Na današnjoj zatvorenoj sjednici, Vlada RH je razriješila Mladena Barišića dužnosti državnog tajnika Ministarstva financija i ravnatelja Carinske uprave u Ministarstvu financija, priopćio je Vladin Ured Ured za odnose s javnošću.

Privremenom ravnateljicom Carinske uprave u Ministarstvu financija do okončanja postupka imenovanja na temelju provedbenog javnog natječaja imenovana je Vesna Kadić Komadina.

Također, Mladen Barišić je razriješen dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. te s dužnosti člana Povjerenstva Vlade RH za suzbijanje sive ekonomije, navodi se u priopćenju.

Uhićen zbog afere 'Fimi media'

Mladen Barišić uhićen je jutros u 7 sati u Zagrebu, nakon čega je policija pretražila njegov dom i ured u Carinskoj upravi u Humboldtovoj ulici.

USKOK Barišića tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju 'Fimi media', doznaje se od njegova odvjetnika Ante Madunića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene