Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnila spornu izjavu

Brezac Benigar: ''Ja sam žrtva pokušaja silovanja. Duboko suosjećam sa svim tim ženama. Ne postoje iznimke kada je pobačaj opravdan''

Barbara Brezac Benigar, organizatorica riječkog Hoda za život, objavila je video u kojem objašnjava svoju izjavu da su, za nju, silovane žene koje se odluče pobaciti ubojice. Brezac Benigar sada kaže da je i sama žrtva pokušaja silovanja i ističe da žrtvama silovanja šalje svoju punu podršku i razumijevanje.

Nakon što se stvorila bura reakcija na njezinu izjavu da su ubojice žene koje odluče pobaciti nakon silovanja, Barbara Brezac Benigar objavila je na svom YouTube kanalu video u kojem objašnjava svoju izjavu.

Najprije se ispričala svima koje je njezina izjava uznemirila i istaknula da joj to nije bila namjera. Brezac Benigar kaže da je i sama žrtva pokušaja silovanja, zbog čega jako dobro zna ''što je cjeloživotna trauma i kako neke stvari nikada ne zacijele u ljudskom srcu i mislima''.

''Stoga jesam osoba koja može razumjeti osobu koja je prošla sličnu ili istu traumu. Duboko suosjećam sa svim tim ženama'', rekla je.

''Ako i postoje žene koje su pobacile, i učinile su to nakon čina silovanja jer su ostale trudne, ja ih jako razumijem, jako ih volim i jako uvažavam njihove odluke vjerujući da su te odluke nastale pod pritiscima, težinom i teretom traume koje su proživjele'', kaže Brezac Benigar i nastavlja govoriti kako ne osuđuje žene koje su tako odlučile. 

''Ja osuđujem čin pobačaja jer duboko vjerujem da život počinje začećem. Tad je začeto ljudsko biće koje nije silovatelj. To ljudsko biće nema apsolutno nikakvog krimena u sebi'', govori u videu Brezac Benigar.

Organizatorica Hoda za život u Rijeci spominje i da je ''trudnoća kao posljedica silovanja u svijetu oko 0,003 posto''. ''Pričamo o jako malom broju trudnoća, ali su očito vrlo značajne'', kaže.

U videu je kazala i da za nju ''ne postoje iznimke''. ''Ne postoje iznimke trudnoće kada bi pobačaj bio opravdan i ne mogu pobjeći od toga. Život je važan, svet i opravdan u svakom trenutku bez obzira na način na koji se on dogodio'', poručila je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene