Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tečaj 'švicarca'

Banke bi danas trebale objasniti što ih tišti u vezi vladina prijedloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj tjedan nastavljaju se pregovori Vlade i banaka o tome kako riješiti probleme građana zaduženih u švicarskom franku, koji iz tjedna u tjedan probija rekorde na tečajnim listama.

Na Vladin prijedlog fiksiranja tečaja za sada su pristale tek dvije banke. Ostale su upozorile da takav model stavlja u nepovoljan položaj građane s kreditima u eurima, kojih ima znatno više od onih u francima, ali su upozorili i na druge probleme koje bi izazvalo takvo rješenje. Hrvatska udruga banaka za danas je najavila pojašnjenje svojih stavova.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga

Podsjetimo, nakon neprekidnog rasta i Švicarska narodna banka je prošli tjedan najavila da visoki tečaj franka šteti i njihovom gospodarstvu. Ta vijest je prouzročila trenutačni pad tečaja švicarskog franka, no već dan kasnije on je probio rekord.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene