Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio zadovoljstvo uspješnim završetkom radova na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu, kojeg će, uz prigodnu svečanost, večeras i simbolično otvoriti.


"Nakon uspješnog dovršetka radova, večeras otvaramo obnovljeni Cvjetni trg", najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi te dodao da su troškovi uređenja Cvjetnog trga i okolnih ulica oko 30 posto manji od predviđenih.

Naglašavajući da voli svaku stopu ovog grada i da mu je teško izdvojiti najljepši trg, Bandić je naveo da mu je među najljepšima ipak 'Cvjetni'. Posebno je, kaže, ponosan na novo, prikladno osvjetljenje pravoslavne crkve, dok će uređenje pet vitraja pričekati dodatni dogovor.

Vezani članci Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko" GSK Jabuka Grad Zagreb o gašenju kultne Jabuke: ''Bandić će je spasiti kao i Kino Europa''

>> Bandić: Besplatan prijevoz na blagdan Svih svetih

Tijekom ljetnih radova i temeljite obnove Cvjetnog trga i okolnih ulica, zamijenjene su hodne obloge, uređeno je zelenilo, a postavljena je i nova urbana oprema te dekorativna rasvjeta.

Na Cvjetnom trgu, uz atraktivno osvijetljen spomenik Petru Preradoviću, na večerašnjoj će svečanosti u organizaciji Grada Zagreba, utemeljitelj glumačke družine Histrion Zlatko Vitez recitirati stihove hrvatskih pjesnika, a Zagrebački kvartet održat će prigodni koncert. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook