Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi dati priliku 1.200 obitelji da otkupe stanove u kojima protupravno borave. Poručio je putem Facebooka kako ih na ulicu ne namjerava izbaciti.


'Dragi prijatelji, da li biste vi izbacili na ulicu obitelj s troje malodobne djece ili hrvatskog branitelja ranjenog u ratu za domovinu? Naravno da ne biste, ali postoji netko tko bi. Naime, gradski zastupnici na čelu sa SDP-om žele deložirati 1.200 obitelji koji su u gradskim stanovima, među kojima je 3/4 ili 75 posto socijale, prognanici koji nakon rata nisu imali kud, hrvatski branitelji i invalidi rata. To traže od gradonačelnika Grada Zagreba', stoji napisano na profilu zagrebačkog gradonačelnika.

Vezani članci Ivan Miklenić, Milan Bandić Crkva zbog Srebrnjaka raspalila po Bandiću: "Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave" Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić i Vjekoslav Đaić Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić: "Imamo novog premijera, to će biti Bernardić"

>> Bandić: Nećemo se tužiti bez potrebe, mi smo ipak Zagrepčanci

'Dok sam ja gradonačelnik ovoga grada, neću potpisati iseljenje niti jedne socijale, niti jednog branitelja. A zastupnike molim da se prizovu pameti i napokon shvate moju inicijativu koju već 5 godina predlažem. A to je da prodamo 2.700 gradskih stanova i da ljudima koji već godinama žive u stanovima, njih 1.200, pružimo mogućnost da otkupe te stanove u kojima žive. Od 2.700 stanova ako prodamo pola, možemo biti zadovoljni. Moramo pružiti ljudima šansu da riješe svoja stambena pitanja, a ne ih odmah izbaciti na cestu kako traži Gradska skupština. U suprotnom, svi ti ljudi će dolaziti pred Gradsku skupštinu pa neka im Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine, objasni zašto su na cesti sa svojim obiteljima', poručio je putem Facebooka Bandić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook