Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Očekujem pozov suca'

Bandić: Sa zadovoljstvom ću na sudu braniti projekt fontana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je sa suradnicima obišao pothodnike i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, a govoreći o žalbama i najavi optužnog prijedloga Prekršajnom sudu Ministarstva gospodarstva, poručio je da će sa zadovoljstvom na sudu braniti taj projekt.

'Oko žalbi i tužbi i optužbi resornog ministarstva, žalosno je da u Hrvatskoj koja bilježi preko 360.000 nezaposlenih resorno Ministarstvo gospodarstva brine o pothodniku između starog Trnja i fontana', rekao je Bandić i poručio kako treba jednom jasno i glasno reći da je dosta.

'Dosta je vučenja natrag i dosta je zaustavljanja ljudi koji hoće nešto u ovoj zemlji napraviti. Ali, građani će to znati cijeniti', smatra Bandić.

'Sramotno, drsko, neodgovorno, kako god hoćete. Sadržaj teksta koje je ministarstvo resorno upućivalo neovisnom tijelu drugostupanjskoj komisiji za postupak javne nabave ćete dobiti ovih dana, kad procijenim da vam to trebamo dati, pa ćete vidjeti ton i način kako se naređuje neovisnom tijelu da poništi natječaj i zaustavi projekt, i u kolovozu i u studenom. A o sadržaju tužbe resornog ministarstva na gradonačelnika i Grad Zagreb, kojega predstavlja i zastupa gradonačelnik, mogu samo reći da je i to još žalosnije. Očekujem poziv suca za prekršaj gdje ću sa zadovoljstvom braniti prvi projekt mojih 12 i pol godina u gradu Zagrebu', istaknuo je Bandić.

>> Bandić o tužbi zbog fontana: Uzalud vam trud svirači!

U tekstu koji je novinarima podijeljen, uz ostalo, se navodi da su rad na fontanama i pothodnicima kontrolirale sve nadležne službe i ustvrdile pravilnost postupka izvođenja radova i stanja gradilišta.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Što se tiče dviju podnesenih žalbi Ministarstva gospodarstva, Uprave za sustav javne nabave, one su odbačene zbog nenadležnosti, odnosno zbog nepravovremenosti. 'Unatoč odbacivanju obje žalbe, 4. siječnja 2013. Ministarstvo gospodarstva obavijestilo nas je da će na temelju svog nalaza u nadzoru podnijeti optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Do danas Grad Zagreb nije zaprimio optužni prijedlog, pa ako taj postupak zaista bude pokrenut, Grad će se na isti očitovati', navedeno je.

Na upit novinara koliko Grad troši na zaštitarsku službu za fontane, Bandić je odgovorio da ništa ne troši jer nije preuzeo fontane. 'Tvrtke koje su dobile na javnom natječaju posao, osiguravaju fontane, jer je ovo probni rad. Mi ćemo negdje oko 15. ožujka preuzeti fontane i onda me pitajte koliko plaćamo zaštitarsku službu', rekao je.

Voditelj projekta arhitekt Ivan Valek istaknuo je kako se sve u vezi fontana odvija po planu, zasad se "naštimavaju vodene forme", a na proljeće će puštati kompozicije. Bandić je istaknuo da sve mora biti 'zbigecano ko zagrebačka ura'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene