Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampovi i hoteli

Bandić puni blagajnu: Prodaju se Holdingova ljetovališta vrijedna 3 milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i većina nekretnina Zagrebačkog holdinga, u prodaju bi uskoro mogla ići i ljetovališta diljem Jadrana vrijedna oko 3 milijarde kuna.

Sljedeće ljeto moglo bi biti posljednje koje će dio radnika Gradske plinare, Vodovoda, ZET-a i Zagrebačkih cesta provesti jeftino u Crikvenici, Filipjakovu, Velom Lošinju ili Novom Vinodolskom. Kako bi što efikasnije upravljali imovinom, ovi objekti mogli bi u bližoj budućnosti, baš kao i većina drugih Holdingovih nekretnina, otići u prodaju. Najviše imovine po obali ima podružnica Vladimir Nazor koja nikada nije ostvarila veće rezultate u turizmu, pa je tako i prodaja objekata očekivan slijed, iako su iz Uprave kazali kako je preuranjeno govoriti o skoroj prodaji nekretnina.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomšević Građani nestrpljivi Tomašević otkrio što je pokazala analiza odrona te uputio pitanje Vladi: "Imate li problem s lokacijom koju ste sami izglasali?" Kamioni čistoće u Radničkoj Zagreb u smeću Odvoz otpada u Zagrebu bit će usporen, oglasio se Holding

>> Gdje je otpad sa zagrebačkih ulica?

'Riječ je o opsežnom poslu tijekom kojeg se treba razgovarati i s lokalnom samoupravom, jer se većina nekretnina nalazi na području Istre te uvažavati mišljenje struke, zbog čega su i zatraženi konzultantski savjeti', kazali su iz Holdinga.

Najvrijednije zemljište, a time i najviše novca, Holding bi tako mogao dobiti od zemljišta u Savudriji koje je veličine 30 hektara. Ondje se nalazi kamp Veli Jože, koji trenutačno služi za smještaj djece, sportskih grupa, te kao autokamp, a u smještajnim objektima noćenje s doručkom košta 110 kuna. U Velom Lošinju nalazi se hostel Zlatokrila, a u Crikvenici hostel Stoimena, dok bi u prodaju mogao i hostel Cvrčak u Dugoj Uvali.

Holding ima i u Skradinu manji hostel Loda, kao i u Puntu na Krku. Od cjelokupne imovine predviđa se zarada nešto manja od 3 milijarde kuna. Prema saznanjima, radnici Holdinga u svojim odmaralištima puni pansion plaćaju 220 kuna po osobi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene