Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić poručio je da bi bilo dobro da se SDP i HDZ konačno ujedine te da dvije godine Milanović bude premijer, a Plenković ide u Bruxelles, nakon čega bi se Plenković vratio u Hrvatsku i bio predsjednik ujedinjene stranke SDP/HDZ, a Milanović otišao u Bruxelles.


Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić poručio je u srijedu iz Đurđevca, gdje je predstavio listu Koalicije za premijera u II. izbornoj jedinici da bi bilo dobro da se SDP i HDZ konačno ujedine.

Vezani članci Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću Zagreb iz zraka - 3 Bitka za Zagreb: SDP se dvoumi, a i HDZ kao da miruje. A imaju zajednički cilj - nakon više od 20 godina srušiti Milana Bandića

Bandić, koji je u toj izbornoj jedinici prvi na listi, kazao je da je u Zagrebu zajedno sa svojim suradnicima i sugrađanima položio sve ispite s peticom i sada želi isto učiniti u Hrvatskoj, priopćila stranka kojoj je Bandić na čelu.

„Napravio sam toliko, da ako me Bog sutra uzme, iza mene ostaju projekti. Ali kako kaže narodna poslovica: Što će vam sve, ako nemate s kim to podijeliti“, poručio je.

Dvjema strankama koje se izmjenjuju na vlasti savjetovao je da se konačno ujedine.

„Mislim da bi bilo dobro da SDP i HDZ održe Kongres ujedinjenja. I da onda dvije godine Milanović bude premijer, a Plenković ide u Bruxelles. Nakon toga neka se gospodin Plenković vrati u Hrvatsku i bude predsjednik ujedinjene stranke SDP/HDZ, a gospodin Milanović neka ide u Bruxelles. Mislim da će se to i dogoditi nakon ovih izbora", rekao je Bandić.

Birače je pozvao da na izborima glasuju za sebe. Ako ljudi žele živjeti kao do sada, neka glasaju za one koji su ih doveli u ovu situaciju. A ako žele živjeti kao u Zagrebu, znači duplo bolje, onda neka glasaju za one koji su se dokazali u praksi“, kazao je čelnik Koalicije za Premijera.

Zaključio je da Hrvatskoj treba normalan čovjek za premijera i da je "sve ostalo je priča“.

Željko Lacković, drugi kandidat na listi Koalicije za Premijera u II. izbornoj jedinici, govorio je o potrebi razvoja kontinentalnog turizma, jačanju turističke ponude.

U Koaliciji za premijera u II. izbornoj jedinici su, uz Stranku rada i solidarnosti Reformisti, Novi val, HSS Stjepan Radić i BUZ. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju