Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Aktualni sat

Bandić podsjetio: Nema više besplatnih parkirnih karata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Gradska skupština započela je s radom aktualnim satom, a zastupnike je među ostalim zanimala dodjela besplatnih parkirnih karata u gradu, prodaja gradskih stanova, te ispunjenje obveza grada prema ZET-u.

Zastupnika Marina Knezovića  zanimalo je zašto je velik broj besplatnih parkirnih karata dodijeljen gradskim činovnicima, saborskim zastupnicima i sucima, a ne roditeljima s bolesnom djecom te humanitarnim i zdravstvenim ustanovama.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je ustvrdio kako više nema besplatnih parkirnih karata te podsjetio kako je grad smanjio broj svojih službenih automobila za dvije trećine te za svoja vozila platio parkirna mjesta. Ujedno je optužio Gradsku skupštinu da koči provedbu pojedinih projekata, a među njima i mogućnost da građani kupe parkirne karte po tržišnoj cijeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija preusmjerili linije Opet gužve! Zastoj tramvaja na vrlo prometnom raskrižju u Zagrebu Slika nije dostupna GRAĐANI, PRIPAZITE! ZET objavio važno upozorenje za one koji se voze javnim prijevozom: "U tom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna"

>> Bandić: Ja sam povijesna ličnost

Zastupnicu Ivanu Mlinar Horvat (SDP) zanimalo je što se događa oko prodaje gradskih stanova, garaža i parkirnih prostora, a gradonačelnik Bandić je ustvrdio kako grad može prodavati samo one stanove koji su uknjiženi kao gradski. Od 2500 gradskih stanova, grad je uknjižen samo na njih 30. 'Ne prodaje gradonačelnik stanove kao na tezgi. Za to je potrebna procedura', rekao je Bandić. HSS-ovog zastupnika Darka Vuletića interesiralo je ispunjava li grad obveze prema ZET-u u vezi s leasingom za tramvaje.

Gradonačelnik mu je odgovorio da će grad tijekom 2011. ZET-u isplatiti ukupno 725 milijuna kuna i 'sve će biti isplaćeno na vrijeme'. Pojasnio je kako 600 milijuna (odnosno 50 milijuna kuna mjesečno) otpada na leasing, a 125 milijuna na kapitalnu pomoć i kamate HBOR-u.

HDZ-ova zastupnica Božica Šolić optužila je Zagrebački holding da oduzima sredstva vijećima gradskih četvrti tako da posao uređenja cesta i nogostupa daju podizvođačima koji ga odrade za trećinu cijene, a pri tome se ne zna kamo odlazi razlika.

'Kradete novac vijećima gradskih četvrti, pa ona ne mogu provoditi dalje akcije', ustvrdila je Šolić, a za takvu je retoriku dobila opomenu predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema. Čelnik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović odgovorio joj je kako 'iznosi neprovjerene informacije' te najavio reviziju. Izrazio je uvjerenje da će rezultati biti pozitivni, a iznenadio bi se, kako je rekao, ako bi bilo suprotno.

Do kraja godine plan za gospodarenje otpadom

SDP-ovog zastupnika Juricu Meića zanimalo je kad će biti usvojen plan gospodarenja otpadom te biti započeta njegova primjena, s obzirom na to da se od 2005. do danas, kako tvrdi, ništa nije pomaklo. Planom gospodarenja otpadom saniran je Jakuševac, uređeno naselje, napravljen pročistač, rekao je Bandić dodajući međutim kako plan gospodarenja ima svoju proceduru. Obećao je da će do kraja godine Skupština dobiti na stol plan gospodarenja otpadom.

Po završetku aktualnog sata gradski zastupnik Nikola Ljuban (HNS) položio je svečanu prisegu čime je postao zastupnik i na tom mjestu zamijenio Radimira Čačića, koji je podnio ostavku Meić je upozorio i kako građani Jakuševca nisu zadovoljni rješavanjem problema otpada jer im i dalje smrdi, pa su odbili dati suglasnost da se otpad i dalje dovozi, kako je to prihvatila Gradska skupština, do 2015. jer ne vjeruju da je to zadnji rok.

Bandić je podsjetio kako je u posljednjih 45 godina odlagalište Jakuševac dovezeno 10 milijuna kubika smeća te da se mora riješiti termička obrada tog otpada. Lokacija, po njegovim riječima, može biti unutar administrativnih granica grada ili pak, što smatra boljim rješenjem, 50 kilometara od grada, no problem je, kako je kazao, što spalionicu nitko ne želi u svojoj blizini.

Bandić je na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje zastupnika Alena Ostojića (HSLS) o problemu četiriju autobusnih stanica u ulici Pantovčak koje se nalaze na kolniku i nisu sigurne za putnike, predložio da se problem riješi tako da se stanice pomaknu osam metara unutar šume predsjedničkog ureda i tako stajališta učine sigurnijim.. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene